Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Εδώ και μερικές βδομάδες οι δικαστές έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι θα σταματήσουν να κρίνουν τις υποθέσεις που δικάζουν συστηματικά υπέρ του δημοσίου και ότι θα ορθώσουν ένα τείχος προστασίας για τα δικαιώματα των πολιτών. Αφορμή για την στροφή στη δικαστική αντίληψη των πραγμάτων στάθηκε η μείωση των αποδοχών των δικαστών που έφερε το Μνημόνιο 3. Οι στάσεις εργασίας έχει παραλύσει τη δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως αποδίδεται με τον αραμπά στη χώρα μας.

Τώρα, οι δικαστικοί ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο με την κυβέρνηση για τη δικαίωση των αιτημάτων τους…στα δικαστήρια, με μαζικές αγωγές στο Μισθοδικείο. Ζητούν εξομοίωση των αποδοχών τους με αυτές των βουλευτών, αξιώνουν αναδρομικά και αποζημιώσεις από το κράτος 100.000-150.000 ευρώ κ.ο.κ.

Κατανοητό! Η δικαιοσύνη πρέπει να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των λειτουργών της, και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων να μην παίρνει το μισθό ενός Γερμανού λοχία. Το θέμα είναι ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων έναντι της υπερφορολόγησης και της αυθαιρεσίας του κράτους, καθώς η ύφεση και η ανεργία συνεχίζουν να αυξάνονται και η φοροδιαφυγή να διευρύνεται. Εκτός εάν οι δικαστές αφουγκραστούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, μπλοκάροντας και όλα τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων