Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Το… κόλπο του Ρέντσι για να γοητεύσει την Μέρκελ

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι ελπίζει ότι η ομορφιά της Φλωρεντίας… θα κερδίσει την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όταν οι ηγέτες των δύο μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκεί, λίγες ημέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές.

Η διμερής συνάντηση κορυφής, η οποία, όπως δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στην ιταλική εφημερίδα La Nazione, θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιανουαρίου και θα φέρει στο ίδιο τραπέζι τον Ιταλό, που επιδιώκει μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία και έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, και τη Γερμανίδα, που επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές δαπανών.

“Η καγκελάριος και εγώ έχουμε μία καλή προσωπική σχέση, αλλά οι απόψεις μας διαφέρουν ορισμένες φορές”, είπε ο Ματέο Ρέντσι προαναγγέλλοντας τα σχέδιά του για μία επίθεση γοητείας προς τη Μέρκελ.

“Όταν μού είπε ότι δεν έχει επισκεφθεί παρά μία φορά την Φλωρεντία, εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία να την προσκαλέσω”, είπε.

Ο Ματέο Ρέντσι οργανώνει το τετ α τετ δείπνο του με την Άνγκελα Μέρκελ σε μία από τις μεγαλοπρεπείς αίθουσες του Παλάτσο Βέκιο, του ιστορικού κτιρίου του 14ου αιώνα που φιλοξενεί το δημαρχείο της Φλωρεντίας, και στη συνέχεια μία περιήγηση στη Galleria Uffizi, με κορύφωση την επίσκεψη της επομένης στον “Δαυίδ” του Μιχαήλ Αγγελου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές, που έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Ο Ματέο Ρέντσι ελπίζει ότι η γοητεία του γενέτειράς του θα έχει επίδραση στην 60χρονη καγκελάριο. “Ο Ντοστογέφσκι έλεγε ότι η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο. Ας δούμε αν μπορεί να σώσει επίσης την Ευρώπη”, δήλωσε ο ιταλός Πρωθυπουργός στην εφημερίδα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων