Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Το κόλπο του Τσίπρα με τις εκλογές, δουλεύει ακόμα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγορεύθηκε παγκοσμίως σε ηγέτη φαινόμενο μετά τις τελευταίες εκλογές αφού ήταν ο μόνος που διατήρησε τις δυνάμεις του και βγήκε νικητής ενώ είχε φέρει ένα νέο μνημόνιο.

Βέβαια γνωρίζαμε όλη ότι οι εκλογές εξπρές ήταν κίνηση αιφνιδιασμού προς την αντιπολίτευση αλλά και το λαό που του ζητούνταν να ψηφίσει τον καλύτερο διαχειριστή του μνημονίου, μία απροετοίμαστη αριστερή αντιπολίτευση (ΛΑΕ), το κόμμα που επιλέγει να μένει γενικά εκτός (ΚΚΕ) και το κόμμα που είναι ντροπή μας που είναι εντός (Χρυσή Αυγή).

Και όλα αυτά φυσικά πριν αρχίσουν να εφαρμόζονται όσα έχουν συμφωνηθεί και πριν τα αποτελέσματα αυτών αφήσουν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Το κόλπο με τις εκλογές δούλεψε το Σεπτέμβριο αλλά δουλεύει ακόμη και τώρα. Ο Τσίπρας ζητώντας το λόγο μετά την ομιλία Μεϊμαράκη στη Βουλή, του απάντησε ότι το περιεχόμενο και το ύφος των λόγων του ήταν προεκλογικό. Έσπευσε λοιπόν να του υπενθυμίσει ότι εκλογές έγιναν στις 20 του Σεπτέμβρη  και ότι έχασαν πανηγυρικά με 20 μονάδες. Το πραγματικό χειροκρότημα ωστόσο ο Τσίπρας το έλαβε όταν τόνισε ότι αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία, εκείνος ζήτησε την ψήφο του λαού όχι, πριν φέρει μνημόνιο αλλά αμέσως μετά.

Η κίνηση ματ, των εκλογών δουλεύει ακόμη και θα συνεχίσει να δουλεύει, όσο ο Τσίπρας θα περνά έστω και ασθμαίνοντας τις αξιολογήσεις. Η φρέσκια λαϊκή εντολή θα πάψει ωστόσο να τον βοηθά όταν αυτό θα αλλάξει. Πόσο μάλλον δε αν χρειαστεί να πάρει και επιπλέον μέτρα των συμφωνηθέντων.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων