Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Το κόλπο των Τραπεζιτών για να βγάλουν περισσότερα από την κρίση με το φράγκο

Τρόπους να μειωθούν δήθεν οι δόσεις των δανείων σε ελβετικό φράγκο αναζητούν οι τράπεζες με στόχο να πάρουν περισσότερα από όσους την πάτησαν και δανείστηκαν σε ξένο νόμισμα. Ηδη η Eurobank και η Πειραιώς έθεσαν σε κίνηση τις ρυθμίσεις των δανείων ώστε οι δανειολήπτες (70.000 περίπου) να μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Η μεν Eurobank, με εγκύκλιο δίνει εντολή στα καταστήματα να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους προκειμένου να τους δώσουν εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της δόσης τους στο επίπεδο που πλήρωναν πριν από το ξεκλείδωμα της ισοτιμίας ευρώ – φράγκου την περασμένη Πέμπτη.

Από την πλευρά της η Πειραιώς προτείνει την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, έτσι ώστε η δόση να προσαρμοστεί στο επίπεδο που μπορεί να αποπληρώσει ο πελάτης.

Εκτός από τη βασική δυνατότητα προσαρμογής της δόσης στο επίπεδο πριν από τη 15η Ιανουαρίου, οι τράπεζες εξετάζουν και άλλα εργαλεία, όπως η αυξομείωση της δόσης ανάλογα με την ισοτιμία ή η δυνατότητα του διαχωρισμού ενός μέρους του κεφαλαίου, το οποίο δεν θα αποπληρώνεται για ένα διάστημα (π.χ. 5ετία).

Στην περίπτωση της περαιτέρω επιμήκυνσης του δανείου, προκειμένου να μειωθεί η δόση που πληρώνει σήμερα ο οφειλέτης, το μέρος της οφειλής που μεταφέρεται, κεφαλαιοποιείται και εκτοκίζεται! Για να μην νομίζετε ότι θα έχαναν οι τοκογλύφοι!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων