Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Το κόστος 15.000 προσλήψεων και 4000 επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο

Σε περίπου 22 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος της επαναφοράς 4.000 διαθέσιμων και απολυμένων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μιλώντας στην εκπομπή “ONline” του MEGA ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι από τις 4.000 το χαρτί της απόλυσης έχουν πάρει μόνο 2.000 και από αυτούς οι 1.000 μένουν έξω από τα pay roll του Δημοσίου γιατί οι υπόλοιποι παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις και εξακολουθούν να πληρώνονται.

“Το κόστος της επαναφοράς υπολογίζεται σε περίπου 22 εκατ. ευρώ. Θα ήταν 33 εκατ. ευρώ αλλά αφαιρούνται τα 9,5 εκατ. που καταβάλλονται λόγω των προσωρινών δικαστικών αποφάσεων”, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι το κόστος αυτό είναι περίπου το μισό συγκριτικά με τα 50 εκατ. ευρώ που “γλιτώνουμε περιορίζοντας τις στρατιές των συμβούλων των υπουργών από 1.200 σε 550″.

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως αν τεθεί από τους θεσμούς θέμα σχετικά με τις 15.000 προσλήψεις που προβλέποντο για φέτος θα πει ότι “μπορούμε να προχωρήσουμε και σε 15.000 προσλήψεις γιατί εξοικονομήσαμε το κόστος της επαναφοράς από ένα ισοδύναμο μέτρο”.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει την άμεση επαναφορά τους και αυτό αποτελεί, όπως είπε, “κόκκινη γραμμή”.

Για το θέμα αυτό ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι δεν είναι ευχάριστες οι απολύσεις, ωστόσο υποστήριξε ότι “με outsourcing μπορούμε να βρούμε καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες” για την καθαριότητα στο Δημόσιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων