Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

To κρουαζιερόπλοιο που θα μετατραπεί σε… γραφείο bitcoin

Εταιρεία επιθυμεί να αποκτήσει ένα κρουαζιερόπλοιο της Carnival, το οποίο είναι πλέον αγκυροβολημένο λόγω της πανδημίας, και να το μετατρέψει σε πλωτό γραφείο για εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς ο εν λόγω κλάδος εφαρμόζει εκτενώς την εξ αποστάσεως εργασία.

Για το συγκεκριμένο project κάνε λόγο για πρώτη φορά η δημοσιογράφος Μάρτζι Μέρφι της Telegraph και έχει βαπτίζοντας το συγκεκριμένο πλοίο «The Crypto Cruise Ship».

Το κρουαζιερόπλοιο έχει σχεδιαστεί ως επιχειρηματικό εκκολαπτήριο για τους ψηφιακούς νομάδες, τους influencers του YouTube, τις νεοσύστατες εταιρείες και άλλους λάτρεις της τεχνολογίας.

Στους εργαζόμενους θα παρέχονται μαθήματα γιόγκα και γυμναστικής, υπηρεσίες διαλογισμού, πισίνα, πίστα για τρέξιμο και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης ένα θέατρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει εργαστήρια, συνέδρια, προβολές ταινιών και ζωντανές παραστάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ‘‘όπως η Βενετία αναπτύχθηκε ως το εμπορικό κέντρο του παλιού κόσμου έτσι και αυτή η σύγχρονη «πλωτή Βενετία» της Αμερικής θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σημαντικού κόμβου καινοτομίας”.

Ο ιδρυτής της Ocean Builders, Chad Elwartowski δήλωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόκτησης του πλοίου από την Carnival Cruises, έναντι ποσού που δεν είναι ακόμη γνωστό.

Το πλοίο αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 2.000 άτομα στις 777 καμπίνες του. Εφόσον ολοκληρωθεί η αγορά, η εταιρεία θα αρχίσει να πλειστηριάζει την πρώτη παρτίδα των 100 δωματίων στις 5 Νοέμβριου. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 25.000 δολ. έως 50.000 δολ.. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιές υπηρεσίες θα καλύπτουν αυτές οι τιμές και ποια θα είναι η διάρκεια της μίσθωσης.

Το Business Insider που φιλοξενεί το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες

Η υποβολή προσφορών για τα δωμάτια θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου και οι επισκέπτες θα μπορούν να «εγκατασταθούν» τον Ιανουάριο όταν το πλοίο, το «MS Satoshi», θα αγκυροβοληθεί στα ανοικτά των ακτών του Παναμά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, όλες οι επιχειρήσεις στο πλοίο θα δέχονται πληρωμές μσ bitcoin και αμερικανικό δολάριο. Παράλληλα θα εφαρμόζονται και άλλες μέθοδοι πληρωμής.

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ από την αρχή της πανδημίας, καθώς αποτέλεσαν συχνά «εκκολαπτήρια» της νόσου. Η πανδημία έχει χτυπήσει τη βιομηχανία κρουαζιέρας, ωθώντας πολλές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης, Carnival Corp. – να καταφύγουν σε απολύσεις και αναστολή των δραστηριοτήτων τους.

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η Ocean Builders εκφράζει την άποψη ότι: «ένα σωστά διοικούμενο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να είναι το πιο υγιές και το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο» και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα «νεότερα υγειονομικά πρότυπα και πρωτόκολλα ασφάλειας στην κρουαζιέρα» για να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον.

Αυτό θα περιλαμβάνει υγειονομικούς ελέγχους επί του σκάφους, ιατρικές εγκαταστάσεις, φαρμακείο και δόσεις υδροξυχλωροκίνης, το φάρμακο κατά της ελονοσίας που έχει αναφερθεί εσφαλμένα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ως θεραπεία για τη νόσο του κορωνοϊού.

«Εάν ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να κολλήσετε τη γρίπη [sic], έχετε την επιλογή να φοράτε μάσκα, να τηρείτε τις αποστάσεις ή να πάρετε προληπτικές δόσεις υδροξυχλωροκίνης», αναφέρει ο ιστότοπος της εταιρείας.

Η προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει έναν αντισυμβατικό χώρο εργασίας αντιπροσωπεύει μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία που χαρακτηρίζεται από μια μαζική μεταστροφή στην απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί αποδεσμεύτηκαν από την υποχρέωση να ζήσουν κοντά σε κλειστούς επαγγελματικούς χώρους και στη συνέχεια στερήθηκαν τα συνηθισμένα προνόμια που συνοδεύουν την εργασία στους παραδοσιακούς χώρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Silicon Valley στρέφεται σε πλωτούς χώρους εργασίας. Ο Patri Friedman, πρώην στέλεχος της Google, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Ιούνιο ότι διέβλεπε αύξηση του ενδιαφέροντος για πλωτές πόλεις που θα λειτουργούν ανεξάρτητα από από τις υπάρχουσες κυβερνήσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων