Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Το μάθημα του Παναιτωλικού

Οι υγιείς δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουν για την επιστροφή του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και να κερδίσει ξανά τη θέση στην πρώτη κατηγορία, ως απάντηση στις προβλέψεις κατάρρευσής της μετά τον περσινό υποβιβασμό.

Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που κερδίζει τη συμπάθεια διότι:

Έχει έναν ιδιοκτήτη, τον Φώτη Κωστούλα, που μαζί με τους συνεργάτες του μένουν συνειδητά μακριά από κάθε είδους παρασκηνιακή δράση. Όσοι τον έχουν γνωρίσει ή απλώς έχουν ακούσει τις απόψεις του, κάνουν λόγο για έναν παράγοντα- «κόσμημα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με το σταυρό στο χέρι, αλλά πολλές φορές αυτό είναι αρκετό για την επιτυχία μιας ομάδας και των φιλοδοξιών της για ανάδειξη του πραγματικού αθλητισμού.

Έχει γηπεδικές εγκαταστάσεις υπερσύγχρονες για τα ελληνικά δεδομένα. Γήπεδο και προπονητήριο υψηλών προδιαγραφών και παροχών για τους αθλητές και τους φιλάθλους.

Μία πιστή εξέδρα, με τα όποια παρατράγουδα να αντιμετωπίζονται. Για παράδειγμα, ο πρόσφατος τραυματισμός αντίπαλου παίκτη από ρίψη κροτίδας, δεν έμεινε ατιμώρητος. Ο ταραχοποιός οπαδός εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας και συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα.

Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα με σωστές βάσεις, ποδοσφαιρική λογική, υπομονή και επιμονή. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είχε πολύ καλή ομάδα, είχε καλό προπονητή, είχε κάνει σοβαρές μεταγραφές από Ελλάδα και εξωτερικό και είχε υποβιβαστεί όταν στο τέλος κυριάρχησαν οι δυνάμεις του σκότους.

Φέτος, σε ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό και καθαρό όσο σπάνια συμβάινει στη χώρα μας, αυτό της Football League, οι Αγρινιώτες πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν. Δίχως βοήθειες από εξωγενείς παράγοντες, έφτασαν στο στόχο δίνοντας μαθήματα ευψυχίας και σωστής αγωνιστικής συμπεριφοράς ακόμη και στο παιχνίδι-τελικό ανόδου, αυτό στον Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό.

Με μεγαλύτερη παραγοντική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, αλλά και με αποφασιστικότητα να μην παρασυρθούν σε άλλους δρόμους από αυτούς του αθλητικού ήθους, οι άνθρωποι του Παναιτωλικού πιστεύουν ότι θα μείνουν πια για χρόνια στα μεγάλα σαλόνια. Οι κινήσεις τους συνεχίζουν να έχουν ποδοσφαιρική και επιχειρηματική λογική. Η διοίκηση επιβράβευσε ήδη οικονομικά τους ποδοσφαιριστές για την επιτυχία τους με πριμ που δύσκολα δίνουν πια και μεγάλες ΠΑΕ, ενώ ανακοίνωσε την παραμονή του προπονητή Μάκη Χάβου που οδήγησε την ομάδα στην άνοδο. Ετοιμάζεται δε για τη μεταγραφική ενίσχυσή του ρόστερ και την αξιοποίηση των ταλέντων της περιοχής.

Η Σούπερ Λίγκα έχει ανάγκη ομάδες σαν τον Παναιτωλικό, με κόσμο και πρότζεκτ προοπτικής. Αν καταφέρει να τις αποβάλλει ξανά από τους κόλπους της, επιτρεψει να γινουν θύμα του παρασκηνίου και των μικροσυμφερόντων, κακό του κεφαλιού της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων