Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Το μέλλον της αλυσίδας Μαρινόπουλος καθορίζεται την 1η Ιουλίου

Η αλυσίδα Μαρινόπουλος δεν κατάφερε να αντέξει κάτω από την πίεση των προμηθευτών που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ότι θα λάβουν τα χρωστούμενα και κατέθεσε την Τρίτη αίτηση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων από τους πιστωτές της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή, 1η Ιουλίου στις 11 το πρωί.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από απανωτές κινήσεις προμηθευτών, οι οποίοι με δικαστική απόφαση προχωρούσαν στο κλείσιμο καταστημάτων με στόχο την καταγραφή εμπορευμάτων. Μέχρι τώρα τα καταστήματα ενημέρωναν τα κεντρικά της Μαρινόπουλος η οποία προχωρούσε σε συμβιβασμό με τους προμηθευτές που προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση.

Η κατάσταση ξέφυγε, καθώς την πρακτική αυτή ακολουθούσαν όλο και περισσότεροι προμηθευτές με αποτέλεσμα η αλυσίδα να καταφύγει στην δικαιοσύνη για προστασία.

Αν δεν δρομολογηθούν οι εξελίξεις, θα χρειαστεί να υπάρξει πολιτική παρέμβαση, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα, που απασχολεί πάνω από 12.500 εργαζόμενους σε 823 καταστήματα, αλλά και μία αλυσίδα η οποία αν προχωρήσει σε πτώχευση επηρεάζει το μέλλον 2.000 και πλέον παραγωγών (σ.σ. το άνοιγμα της Μαρινόπουλος στην αγορά εκτιμάται περίπου στο 1% του ελληνικού ΑΕΠ).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων