Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Το μυστικό πριν το μαγείρεμα του κοτόπουλου

Τα στήθη κοτόπουλου δεν είναι πολύ συναρπαστικά ως τροφή, αλλά είναι μια ευέλικτη πρωτεΐνη με μια αρκετά υγιή εικόνα και γι ‘αυτό οι άνθρωποι τείνουν να αγοράζουν και να μαγειρεύουν πολλά από αυτά. Δυστυχώς, το σχήμα τους τα κάνει δύσκολα στο μαγείρεμα και μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα κομμάτι κρέατος που είναι ζουμερό αλλά άχρωμο τελικά και ξηρό από την μία και ξεροκαμένο από την άλλη.

Το ελαφρό χτύπημα πριν το ψήσιμο ενός στήθους κοτόπουλου είναι αρκετά εύκολη διαδικασία και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένα κομμάτι κρέατος με ομοιόμορφο πάχος πρόκειται να ψηθεί πολύ πιο ομοιόμορφα και ένα λεπτότερο κομμάτι κρέατος θα μαγειρευτεί πολύ πιο γρήγορα. Μπορείτε επίσης να ζουλήξετε μηχανικά το κρέας πριν το μαγείρεμα. Αυτό σημαίνει ότι θα επιτύχετε ένα πιο ζουμερό, πιο νόστιμο κοτόπουλο στο τραπέζι πιο γρήγορα, το οποίο είναι το καλύτερο όλων των πιθανών αποτελεσμάτων.

Για την διαδικασία “χτυπήματος” ενός στήθους κοτόπουλου, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το τυλίξετε και να το χτυπήσετε. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλαστικό περιτύλιγμα, αλλά προτιμείστε μεγάλου μεγέθους διαφανείς σακούλες τυλίγματος φαγητού. Αφού τις κλείσετε ξεκινήστε την διαδικασία.

Όχι μόνο είναι το παχύτερο υλικό λιγότερο επιρρεπές στο σχίσιμο, αλλά, μόλις τελειώσετε χτυπάτε, μπορείτε να αφήσετε το στήθος στην τσάντα, και να πετάξετε μέσα ό,τι καρύκευμα ή μαρινάδα σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε.

Μόλις κοτόπουλο σας βρίσκεται στην τσάντα του, είστε έτοιμοι να το ψήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο σκεύος κουζίνας (πλάστη, κουτάλι μιρκού ή μεγάλου μεγέθους κλπ).
Πάρτε το χρόνο σας, και ελέγξτε με το κοτόπουλο. Μην το παρακάνετε καθώς η υπερβολή μπορεί να προκαλέσει σκίσιμο στο κρέας, πράγμα που θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Μόλις έχετε το κρέας στο επιθυμητό πάχος -3/4 της ίντσας είναι αρκετά καλά-είστε έτοιμοι για μια μαρινάδα, και να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σας όσο επιθυμείτε. Οποιεσδήποτε μαρινάδες ή αλμυρές λύσεις που χρησιμοποιείτε θα διεισδύσουν τώρα στο κρέας σε μεγαλύτερη επιφάνεια με τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα ένα γεύμα που είναι πραγματικά γευστικό από την αρχή μέχρι το τέλος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων