Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Το «μυστικό εργαστήριο» της Google στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Mε άκρα μυστικότητα, η οποία θα διασφαλιστεί με την υπογραφή συμφωνητικών εμπιστευτικότητας, τέσσερις Έλληνες επιστήμονες-ερευνητές θα παρουσιάσουν τις θεωρούμενες ως πλέον ριζοσπαστικές ιδέες τους στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αυτό θα γίνει, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο πλαίσιο του Solve for , ενός συνεδρίου που διεξάγεται σε διάφορα μέρη του κόσμου από την Google και το “μυστικό εργαστήριο” Google . Φέτος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 12 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Κοινότητας των προγραμματιστών της Google (Google Developers Group) και με την υποστήριξη της Helexpo-ΔΕΘ. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν ομιλητές-συντονιστές του παγκόσμιου Solve και ένα επιλεγμένο κοινό 50 ατόμων. Οι ιδέες που θα συζητηθούν αφορούν τον τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την ιστορία.

“Στόχος μας ήταν είναι να δώσουμε βήμα στους Έλληνες επιστήμονες-ερευνητές” αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδρυτής του GDG Thessaloniki Παναγιώτης Τζίνης.

“Το ΄μυστικό εργαστήριο΄ της Google είναι από μόνο του αρκετό να προκαλέσει τη φαντασία και την περιέργεια του κόσμου, καθώς οι ιδέες που επιχειρεί να κάνει πράξη θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στην πραγματικότητα, όμως, το Google [X] είναι ένα εργαστήριο, όπου κορυφαίοι επιστήμονες, άνθρωποι της τεχνολογίας και οραματιστές από την Google, τη NASA και άλλους επιστημονικούς φορείς συνεργάζονται για να βρουν λύσεις σε μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας. Εκεί προσπαθούν να ΄παντρέψουν΄ επιστημονικές θεωρίες με κορυφαίες τεχνολογίες για να γίνει πραγματικότητα, αυτό που στη θεωρία μοιάζει εφικτό” εξηγεί.

Μερικές από τις ιδέες που υλοποιεί το “μυστικό εργαστήριο” είναι: το Loon Balloon, ένα πείραμα που έχει ως στόχο να παράσχει σε όλο τον κόσμο ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, με τη χρήση ειδικών μπαλονιών “τοποθετημένων” στη Στρατόσφαιρα. Το Driverless car, αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, το Streetview car, ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με κάμερες που παρέχει πανοραμική θέα των δρόμων στον κόσμο και τα Google Glass, τα εξελιγμένα γυαλιά της Google.

“Ένα από τα πιο ριζοσπαστικά πειράματα που πραγματοποιεί παράλληλα είναι το ΄ασανσέρ΄, που θα ενώσει τη γη με το φεγγάρι (Lift to the Moon)” σημειώνει ο κ.Τζίνης.

Το Solve for γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το GDG Thessaloniki την εβδομάδα της Διεθνούς Έκθεσης.

σχετικα αρθρα

194 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img