Οι περισσότερες διάσημες όταν απαντάνε σε ερωτήσεις σχετικά με το αψεγάδιαστο κορμί τους απαντούν πως ενώ τρώνε κανονικά, τυχαίνει να μην παίρνουν κιλό. Η Τζένη Μπότση «σπάει» αυτό το στερεότυπο.
Η ηθοποιός αποκάλυψε πως για να βρίσκεται σε αυτή την καλή φόρμα, υποφέρει: «Δεν τρώω… Υποφέρω και δεν τρώω. Προσπαθώ να μην τρώω…», έχει δηλώσει. Ποιες όμως είναι οι θυσίες που κάνει η αγαπημένη και ταλαντούχα ηθοποιός, ώστε να μπορεί να νιώθει χαρούμενη για το σώμα που διαθέτει;
«Οταν αποφασίζω να κάνω διατροφή, τρώω κάθε τρεις ώρες και κόβω τα γλυκά. Πρώτα απ’ όλα, περιορίζω αρκετά την ποσότητα λαδιού που θα προσθέσω στο φαγητό και στη σαλάτα. Εμπλουτίζω τη διατροφή μου με περισσότερα λαχανικά και φρούτα, όπως ακτινίδιο και μπανάνα. Ωστόσο, δεν παραλείπω κανένα γεύμα. Τρώω μόνο μαύρο ψωμί και πίνω πολύ νερό. Δεν πέφτω να κοιμηθώ νηστική. Αλλά το βραδινό είναι ελαφρύ, συνήθως γιαούρτι με μέλι», έχει εξομολογηθεί. Επιπλέον όλο τον χρόνο γυμνάζεται συστηματικά. Συγκεκριμένα, τρεις φορές την εβδομάδα επισκέπτεται γυμναστήριο, κάνοντας μία ώρα στον διάδρομο.
Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθούν πολλοί επώνυμοι:
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα (1,5% . λιπαρά), 1/2 φλιτζάνι μούσλι. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 120 γρ. ψάρι ψητό ή βραστό, 1 μικρή πατάτα ψητή, 1 σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί (30 γρ.). ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά), 1 φρούτο ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα. ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 σάντουιτς με 1 κουταλάκι πάστα ελιάς, 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι) και ντομάτα, 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο)
ΤΡΙΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα (1,5 % λιπαρά), 1 μικρή φέτα ψωμί, 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 ½ φλιτζάνι σπανακόρυζο ή πρασόρυζο ή ριζότο με μανιτάρια και λαχανικά, 1 φέτα ψωμί, 30 γρ. τυρί φέτα ή 60 γρ. άπαχο τυρί. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ.: 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά), 2 κουταλιές ξηρούς καρπούς. ΒΡΑΔΙΝΟ: 120 γρ. ψητό ψαρονέφρι, 1 μερίδα πράσινη σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί.
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 1 φέτα ψωμί σίκαλης, 30 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 120 γρ. ψητό φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας, 1 μερίδα σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 μικρή πατάτα βραστή ή ψητή ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι, 1 φέτα ψωμί (30 γρ.). ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 φρούτο, 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά). ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 τοστ (λευκό ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο) με 1 φέτα τυρί του τοστ άπαχο και 1 φέτα γαλοπούλα βραστή, 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο).
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα (1,5 % λιπαρά) με 1/2 φλιτζάνι δημητριακά. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 ½ φλιτζάνι λαδερά (φασολάκια μπάμιες, αρακά, μπριάμ, ιμάμ μπαϊλντί), 1 φέτα ψωμί, 30 γρ. τυρί φέτα ή 60 γρ.. άπαχο τυρί (ανθότυρο, κότατζ κ.λπ.). ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 μικρό μπολ ρυζόγαλο. ΒΡΑΔΙΝΟ: Μανιτάρια πλευρώτους ψητά χωρίς λιπαρή ουσία, π.χ. λάδι (ποσότητα ελεύθερη), 1 μερίδα σαλάτα με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά), 1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές, 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Μακαρόνια νερόβραστα (1 ½ φλιτζάνι βρασμένα ή περίπου 80 γρ. ωμά) με 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας ή 3 κουταλιές άπαχο κιμά χωρίς λάδι, 1 κουταλιά τυρί τριμμένο (παρμεζάνα), 1 μικρή σαλάτα με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά). ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 σαλάτα τύπου σεφ (λαχανικά εποχής, 1 φέτα τυρί του τοστ άπαχο, 1 φέτα γαλοπούλα βραστή, 1 αυγό βραστό) με 1 κουταλιά σος από μαγιονέζα light και κέτσαπ, 1 φέτα ψωμί.
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΡΩΙΝΟ: 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1 φρούτο, 1 κουταλάκι μέλι. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 φλιτζάνι όσπρια (φακές, ρεβίθια, γίγαντες, φασολάδα), 1 φέτα ψωμί, 30 γρ. τυρί φέτα. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 μπολάκι ζελέ. ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 μεσαία αραβική πίτα με 1 φέτα τυρί του τοστ χαμηλό σε λιπαρά, 1 φέτα γαλοπούλα βραστή και λαχανικά, 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά).
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά). ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 120 γρ. ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα (χωρίς ορατό λίπος) ή 2 μοσχαρίσια μπιφτέκια (με άπαχο κιμά), 1 μικρή πατάτα βραστή (ή ψητή) ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι, 1 σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 2 κριτσίνια με 1 φέτα τυρί ή 60 γρ. κατίκι (ή ανθότυρο ή κότατζ). ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 ομελέτα λαχανικών (χωρίς λάδι, σε αντικολλητικό σκεύος, με 2 αυγά και 1 κουταλάκι τυρί τριμμένο), 1 μικρή πράσινη σαλάτα με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.
Πηγή:ΕΓΩ