Ένα από τα μυστήρια του πλανήτη είναι αυτό μιας λίμνης στην Τανζανία, όπου κανένα πλάσμα δεν μπορεί να ζήσει αφού «αγγίξει» την επιφάνεια του νερού.
Η λίμνη είναι πλούσια σε αφυδατωμένο ανθρακικό νάτριο και κάθε πλάσμα που αγγίζει το νερό της λίμνης μετατρέπεται σε πέτρινο άγαλμα. Ωστόσο, μόνο ένα είδος ψαριού ζει στα νερά της λίμνης και οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να ξετυλίξουν το μυστήριο.
Στα βόρεια του αφρικανικού κράτους της Τανζανίας, κοντά στα σύνορα με την Κένυα και στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο, υπάρχει ένα τμήμα νερού που μετατρέπει τα ζώα που περνούν από τη λάμψη του, σε απολιθώματα. Η λίμνη Natran γέννησε αγαλματώδη πλάσματα ασβεστοποιημένα από μια επιβλητική και ζοφερή ομορφιά ταυτόχρονα.
Η υψηλή συγκέντρωση αλατιού, μονοανθρακικού και διττανθρακικού νατρίου από τις στάχτες του ηφαιστείου Κιλιμάντζαρο μετέτρεψε τη λίμνη σε μια αφιλόξενη κόκκινη κηλίδα.
Ειδικοί από το Apalachian State University της Βόρειας Καρολίνας εξήγησαν ότι μόλις μπουν στο νερό, οι ουσίες κολλάνε στο σώμα και προκαλούν μια κατάσταση ενόχλησης, ένα έγκαυμα από το οποίο τα ζώα προσπαθούν να ξεφύγουν ενώ κάνουν μπάνιο στη λίμνη. Οι συλλεγόμενες ουσίες στεγνώνουν και μετατρέπουν τα ζώα σε σκονισμένα αλλά κινητά αγάλματα. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία που συντελείται είναι το φυσικό φαινόμενο που βρίσκεται πιο κοντά στην αιγυπτιακή μουμιοποίηση.
Αν η κόλαση είναι πραγματική, τότε η λίμνη Natron στην Τανζανία είναι η εικόνα του.
Μετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου
Πηγή: ertnews.gr