Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Το National Geographic λύνει το γρίφο του χαμένου Boeing της Malaysia

Τρίτο πρόσωπο μπήκε στο πιλοτήριο του εξαφανισμένου Boeing

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την «εξαφάνιση» της πτήσης MH370 των Malaysia Airlines, ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic ρίχνει φως στο μυστήριο και παρουσιάζει το πιθανότερο σενάριο του τι ακριβώς συνέβη.

Το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών απογειώθηκε με 239 επιβάτες και πλήρωμα από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προορισμό το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου του 2014. Λίγες ώρες μετά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ και έκτοτε δεν υπάρχει κανένα ίχνος του, παρά την γιγάντια, διεθνή επιχείρηση εντοπισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη ως σήμερα.

Οι αναλυτές που μίλησαν στο National Geographic όμως ανατρέπουν τα έως τώρα δεδομένα, παρουσιάζοντας τι μπορεί να συνέβη στο μοιραίο αεροσκάφος.

Καταρχήν, λένε, το αεροσκάφος πετούσε για ώρες μετά την «εξαφάνιση». Κατά την διάρκεια αυτής της «τυφλής» πτήσης, το Boeing φαίνεται πως έκανε τρεις στροφές, αλλάζοντας ισάρριθμες φορές την πορεία του και καταλήγοντας με κατεύθυνση προς τα νότια, δηλαδή την Ανταρκτική. Η πρώτη στροφή έγινε προς τα αριστερά, η δεύτερη προς τα δυτικά και η τρίτη και τελευταία προς το νότο.

Για να εξηγήσει την αλλαγή πορείας, ο αναλυτής Μάλκομ Μπρένερ θεωρεί βέβαιο πως στο πιλοτήριο του αεροσκάφους βρέθηκε και τρίτο άτομο, που εκτέλεσε τις στροφές αυτές.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς υπεύθυνους των ερευνών για το αεροσκάφος, η επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Μάιο, ενώ εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το αεροπλάνο όντως θα εντοπιστεί στην περιοχή του νότιου Ινδικού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων