Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ ανακάλεσε τιμή στον νομπελίστα Κ. Λόρεντς λόγω ναζιστικής ιδεολογίας

Το Πανεπιστήμιο της «πόλης του Μότσαρτ», του Σάλτσμπουργκ, ανακάλεσε τον τίτλο του «επίτιμου διδάκτορα» που το ίδιο είχε απονείμει το 1983, στον παγκόσμια γνωστό βιολόγο ανθρώπινης συμπεριφοράς που είχε τιμηθεί και με το Βραβείο Νόμπελ, Κόνραντ Λόρεντς (7.11.1903 – 27.2.1989), εξαιτίας της ανοικτής υποστήριξης του στη ναζιστική ιδεολογία και της διάδοσης της από μέρους του, μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία του.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου, στην οποία βασίστηκε η σημερινή απόφασή του, ο Κόνραντ Λόρεντς, ήδη το 1938, σε επιστολή του και αίτησή του για εγγραφή ως μέλος (που συντελέστηκε τον Ιούνιο του 1938) προς το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ (Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα), τόνιζε πως υπήρξε πάντα από πεποίθηση εθνικοσοσιαλιστής.
Πρόσθετε ακόμη, πως πολύ πριν την «αλλαγή» (σ.σ. την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία το Μάρτιο του 1938), ο ίδιος είχε πετύχει να αποδείξει σε Σοσιαλιστές φοιτητές τη «βιολογική αδυναμία του Μαρξισμού» και να τους προσηλυτίσει στον Εθνικοσοσιαλισμό.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων