Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Το παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ για τη Μαργαρίτα

Δεν ξέρω αν τα προκαλεί μόνος του ή αν τον κυνηγάει «κακό μάτι», όμως από τότε που τού έσκασε η λίστα Λαγκάρντ στα χέρια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι.

Για παράδειγμα εκεί που το Σάββατο-πριν από την αποσκίρτηση Λοβέρδου- πήγε να σκάσει λίγο το χειλάκι του γιατί δεν έγινε και κανένας σαματάς στην ΚΟΕΣ-αντιθέτως κυριάρχησε μία βολική μιζέρια- ο Βενιζέλος αναγκάστηκε να εκδώσει non paper και να ζητήσει την απομάκρυνση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ και κολλητού του πρωθυπουργού, κ. Στασινόπουλου. Αιτία φυσικά οι “αποκαλύψεις” (;) γύρω από την εμπλοκή του ονόματος της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Βενιζέλος δεν ζήτησε την καρατόμηση του Καλαματιανού με ευκολία. Αρχικώς δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για την υπόθεση αρνούμενος να αντιδράσει. Ακολούθως μίλησε με τον Δημήτρη Σταμάτη από την κυβέρνηση και τον Νϊκο Αθανασάκη από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και ζήτησε διευκρινίσεις. Και τότε όμως ήταν κατηγορηματικός: “Δεν θέλω να ανακατευτώ ούτε εγώ ούτε το ΠΑΣΟΚ” φέρεται να είπε στους συνεργάτες του. Έπειτα από πολλές πιέσεις έδωσε το “πράσινο φως” να μοιραστεί το non paper που καταδίκαζε τις σκοτεινές διαδρομές στον ΣΔΟΕ αξιώνοντας την παραίτηση Στασινόπουλου.

Για ορισμένους από το ΠΑΣΟΚ πάντως δεν ήταν αρκετή η αντίδραση της Ιπποκράτους. Για παράδειγμα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σχολιασε στον λογαριασμό του στο Facebook: “Οι χαμηλωμένες φωνές δείχνουν προθέσεις και στο θέμα αυτό ας είμαστε ξεκάθαροι“.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά προβλέπω ότι η λίστα Λαγκάρντ θα ταλαιπωρήσει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ…Αν δεν το αποδομήσει τελείως.

Και κάτι τελευταίο. Τώρα που αντίγραφο της λίστας θα έρθει από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας σε ποιον θα την παραδώσει; Στο ΣΔΟΕ οι επικεφαλής του οποίου τελούν υπό παραίτηση ή στον εισαγγελέα;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων