Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Το παρασκήνιο των διαγραφών στη ΔΗΜΑΡ

Ο Φώτης Κουβέλης το πρωί της Κυριακής άνοιξε το γραφείο του στα κεντρικά της ΔΗΜΑΡ για να υποδεχθεί στελέχη και φίλους του κόμματος που ήθελαν να τού ευχηθούν από κοντά για την ονομαστική του εορτή. Έχοντας ήδη ξεφυλίσσει τον κυριακάτικο Τύπο είχε καταλήξει στις αποφάσεις του. “Την Τρίτη θα στείλω επιστολή στον Μεϊμαράκη για την διαγραφή του Βουδούρη και του Μουτσινά” είπε στους στενούς του συνεργάτες διαβάζοντας ότι ο πρώτος είχε ήδη προαναγγείλει ότι θα στηρίξει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει σε προανακριτική και τον Βενιζέλο.

Τον πρόλαβαν όμως οι εξελίξεις αφού λίγες ώρες αργότερα το δίδυμο Βουδούρη-Μουτσινά δεν άφησε ραδιόφωνο για ραδιόφωνο που να μην δώσει συνέντευξη λέγοντας ουσιαστικά ότι ο Κουβέλης δεν λειτουργεί συλλογικά κι ότι η απόφαση για την στάση του κόμματος στο θέμα Λαγκάρντ πρέπει να περάσει από τα όργανα.

Η επιστολή Κουβέλη συνετάχθη στο λεπτό και εστάλη προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί απολύτως δικαιολογημένη την απόφασή του καθώς σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος είχε προειδοποιήσει τους δύο βουλευτές με την φράση “ως εδώ” με αφορμή την στάση τους κατά την ψηφοφορία των μέτρων.

Οι δυο τους όμως συνέχισαν να ακολουθούν την δική τους γραμμή διαφοροποιούμενοι από όλες τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος. “Εκφράζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της ΔΗΜΑΡ” αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαγραφής τους.

Ωστόσο στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς υπάρχουν κι αντίθετες απόψεις. Για παράδειγμα ο Ανδρέας Νεφελούδης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος δήλωσε πως μένει “άναυδος” από την απόφαση της διαγραφής αφού δεν την αποφάσισε κανένα όργανο. Έπεται και συνέχεια…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων