Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Το Παρίσι παρουσίασε ένα βίντεο και site «αποθάρρυνσης» των υποψήφιων τζιχαντιστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα ένα βίντεο σύντομης διάρκειας και έναν ιστότοπο που έχουν σχεδιαστεί με στόχο να αποτρέψουν τους υποψήφιους τζιχαντιστές από το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, δύο χώρες όπου έχουν στρατολογηθεί εκατοντάδες πολίτες δυτικών χωρών μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο διάρκειας 2 λεπτών, ένας άγνωστος που έχει αναλάβει να στρατολογήσει νέους προσεγγίζει έναν υποψήφιο τζιχαντιστή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook όπου του περιγράφει το ενδιαφέρον του για τη σύρραξη στη Συρία και τον ρωτά εάν ο ίδιος θα ήθελε να πολεμήσει μαζί με φίλους «σε εκείνη την περιοχή».

Στη συνέχεια στο μαγνητοσκοπημένο αυτό υλικό παρουσιάζονται διάφορες δηλώσεις στρατολόγων των τζιχαντιστών που έχουν τοποθετηθεί ως υπότιτλοι σε ένα υλικό όπου ισλαμιστές μαχητές πανηγυρίζουν, οι οποίες έπειτα αντιπαραβάλλονται με ένα κείμενο που αποκαλύπτει «το ποιοι πραγματικά είναι» οι τζιχαντιστές και προβάλλεται μαζί με εικόνες εκτελέσεων, σταυρώσεων, παιδιών που υποφέρουν, γυναικών που κλαίνε.

«Αυτοί σας λένε: «Θυσιαστείτε στο πλευρό μας, θα υπερασπιστείτε έναν ευγενή σκοπό». Στην πραγματικότητα θα ανακαλύψετε την κόλαση επί της γης και θα πεθάνετε ολομόναχοι, μακριά από την πατρίδα σας», αναφέρουν οι υπότιτλοι.

Το βίντεο αναρτήθηκε σε ένα νέο ιστότοπο (www.stop-djihadisme.gouv.fr) όπου μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες οι γονείς, για παράδειγμα, που ανησυχούν ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ γίνεται επίσης αναφορά στον τριψήφιο αριθμό στον οποίο μπορούν να τηλεφωνούν για να συνομιλήσουν με ειδικούς για την «πλύση εγκεφάλου».

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνηση, ακολουθεί παρόμοιες πρωτοβουλίες εκ μέρους των αμερικανικών αρχών περιλαμβανομένων ενός βίντεο και του λογαριασμού #ThinkAgainTurnAway στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο οποίος έχει περισσότερους από 20.000 «φίλους» και στον οποίο συχνά αναρτώνται ιστορίες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.


#Stopdjihadisme : Ils te disent… by gouvernementFR

σχετικα αρθρα

6 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img