Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ” και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ…

Την δυαρχία και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) επιλέγει ο υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την προσεχή Τετάρτη φέρνει για ακρόαση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής την προτεινόμενη νέα διοίκηση του οργανισμού.

Ειδικότερα, για την θέση της προέδρου προτείνεται η πασοκογενής, κυρία Φρόσω Σταυράκη, η οποία έχει διατελέσει συνδικαλίστρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) με το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει κατέλθει υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές τόσο με την Κοινωνική Συμμαχία της κυρίας Λούκας Κατσέλη του κ. Χάρη Καστανίδη όσο και στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτείνεται ο κ. οικονομολόγος, κ. Γιάννης Ζαρολιάγκης, ο οποίος έχει διατελέσει επιτελικό στέλεχος στην Χρηματιστηριακή εταιρία Solidus Securities, ενώ το 2012 είχε οριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Η νέα διοίκηση θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Κωστή Μελαχροινό, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του οργανισμού τον Ιανουάριο του 2013 κι εφήρμοσε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, σε περιβάλλον απόλυτης εργασιακής ειρήνης.

Παράλληλα, εκπόνησε και ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για τα ΕΛΤΑ που προβλέπει την είσοδο των Ταχυδρομείων στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, την εντονότερη δραστηριοποίησή τους στις ταχυμεταφορές και στα logistics, τη συμμετοχή τους στον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου και το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Επίσης, έχει υπογράψει συμφωνία για την ανάπτυξη εμπορικής συνεργασίας με την εταιρείας ZHEJIANG LTD με αντικείμενο την αποστολή δεμάτων από την Κίνα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.E. (100.000 μικροδεμάτων ημερησίως σε πρώτη φάση), την αποστολή μικροδεμάτων από την Ελλάδα και τις χώρες της Ε.Ε. στην Κίνα και την ανάπτυξη και δημιουργία από κοινού εγκαταστάσεων αποθήκευσης στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων