Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Το περιστασιακό σεξ είναι αιτία κατάθλιψης

Οι έρευνες δείχνουν ότι ενώ οι άντρες συνήθως μετανιώνουν για τις ευκαιρίες που χάνουν για περιστασιακό σεξ οι γυναίκες μετανιώνουν για το αντίθετο.

Μία έρευνα πανεπιστημίου του Καναδά, σε 138 φοιτήτριες και 62 φοιτητές έδειξε ότι οι άνδρες μετανιώνουν για καθαρά λόγους φυσιολογίας, όπως για παράδειγμα ότι οι σύντροφοί τους δεν ήταν αρκετά ελκυστικοί, αλλά οι γυναίκες μετανιώνουν για λόγους ντροπής και κατηγορούν τον εαυτό τους.

Το περιστασιακό σεξ, έχει διαφορετικούς επιστημονικούς ορισμούς, από το να βρεθείς στο κρεβάτι με κάποιον που γνωρίζεις για λιγότερο από 24 ώρες μέχρι το σεξ ανάμεσα σε φίλους, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μετά το περιστασιακό σεξ νιώθουν πιο μόνοι και προκαλούνται συναισθήματα θλίψης

Σε διαφορετική μελέτη με τη συμμετοχή 832 φοιτητών σε αμερικανικά πανεπιστήμια μόνο το 26% των γυναικών είπε ότι νιώθει καλά μετά από περιστασιακό σεξ και το 50% των ανδρών. Τα αρνητικά συναισθήματα συνδέονται με την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών και το συναίσθημα ότι παρασύρθηκαν αντί να το θέλουν πραγματικά.

Στον αντίποδα η καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι το περιστασιακό σεξ μπορεί να βελτιώσει την ευημερία των ατόμων γιατί ενισχύει το αίσθημα ότι κάποιος νιώθει ποθητός. Σε έρευνα που συμμετείχαν 20.000 φοιτητές, επιβεβαιώθηκε ότι οι άνδρες νιώθουν καλύτερα σε σχέση με τις γυναίκες για το περιστασιακό σεξ. Η καθηγήτρια αναφέρει επίσης ότι εάν κάποιος ενδιαφέρεται να δει τον σύντροφό του ξανά, θα ήταν καλό να μην χρησιμοποιεί το σεξ σαν να βάζει πλυντήριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων