Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Το πλάνο λιτότητας Αλαφούζου για τον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει εδώ και καιρό σε εποχή λιτότητας και το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο και τους συνεργάτες του προβλέπει σφιχτή πολιτική τα προσεχή χρόνια, έτσι ώστε η ΠΑΕ να μειώσει τα ανοίγματά της και η ομάδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας.
Η επιτυχία του συγκεκριμένου πλάνου έχει κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Το μπάτζετ της ομάδας θα είναι αισθητά μειωμένο και υπολογίζεται ότι θα είναι σχεδόν το 1/3 από το φετινό! Από τα 18 εκ. ευρώ, να πέσει στα 5-6 εκ.

Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει στη νέα περίοδο τα χρήματα που θα χάσει φέτος μένοντας εκτός Ευρώπης, απαιτείται ακρίβεια χειρουργικής επέμβασης στις μεταγραφικές κινήσεις. Είναι απαραίτητο να αποκτηθούν παίκτες μικρού κόστους και μεγάλης προοπτικής. Κι εδώ έρχεται να «κολλήσει» η απόφαση για την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δεν έχει προπονητική εμπειρία σε επαγγελματική ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά έχει σοβαρότατες διεθνείς παραστάσεις, έχει θητεύσει δίπλα σε σπουδαίους ξένους προπονητές και έχει εργαστεί στη μεγάλη σχολή ποδοσφαίρου του Άγιαξ.

Είτε ο Αναστασίου προχωρήσει τα μεταγραφικά με δική του ευθύνη αναλαμβάνοντας και το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, είτε προσληφθεί κάποιος άλλος για τη συγκεκριμένη – πολύ καθοριστική πλέον – θέση, δεν αλλάζει η εκτίμηση ότι όλο το μυστικό για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βγάλει τη νέα χρονιά με αγωνιστική και οικονομική επιτυχία θα έχει να κάνει με την ευστοχία στις «έξυπνες» μεταγραφές.

Από κει και πέρα, θεωρείται αναγκαίο να βάλει πάλι πλάτη ο κόσμος αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κι εδώ ίσως γίνει κάποια προσπάθεια μεταγραφικής υπέρβασης ώστε να «εμπνευστεί» κάπως ο οπαδός της ομάδας. Είτε με τον Σισέ, είτε με κάποιο άλλο «όνομα».
Παρότι η ομάδα έφτασε φέτος πολύ χαμηλά και ουδείς μεγαλοπαράγοντας φαίνεται στον ορίζοντα για να δώσει χρήμα και άλλου τύπου όραμα, στον Παναθηναϊκό υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον. ‘Oπως λένε και κάποιοι μέσα στην ΠΑΕ, «χειρότερα από φέτος, δεν γίνεται να πάμε»….

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων