Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Το πλυντήριο του «πόθεν έσχες»

Για μία εισέτι φορά οι πολιτικοί μας έκαναν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Για μία εισέτι φορά μάθαμε για τα δεκάδες διαμερίσματα ορισμένων, τις χοντρές τους καταθέσεις κλπ. κλπ. Οι πολίτες θεωρούν ότι το «πόθεν έσχες» λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως πλυντήριο του πολιτικού χρήματος και εξακολουθεί να λειτουργεί ως μηχανισμός νομιμοποίησης, παρά ως μηχανισμός πραγματικού ελέγχου.

Όμως, αν πραγματικά το υπαρκτό πολιτικό προσωπικό θέλει να ανακτήσει ένα μίνιμουμ αξιοπιστίας, υπάρχει λύση. Να ανατεθεί σε μια από αυτές τις ελεγκτικές εταιρείες που πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ για να μας λένε πράγματα που ξέρουμε, δεν της δίνετε τα «πόθεν έσχες» της τελευταίας δωδεκαετίας, να ελέγξει την προέλευση όλων αυτών των διαμερισμάτων και των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκαν. Γιατί λίγα εισοδήματα δικαιολογούν τις αμύθητες περιουσίες ορισμένων.

ΥΓ: Γιατί κύριε Νάκο μου οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών για το 2011 να μείνουν στο διαδίκτυο για έναν μήνα, μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013; Τι σας πειράζει να μείνουν συνεχώς στο site της Βουλής; Μήπως πληρώνετε ενοίκιο; Αν μάλιστα έχετε περάσει στη ζούλα κάποια διάταξη που προβλέπει αυτόν τον ένα μήνα, καταργήστε την. Είναι ντροπή να κατεβάσετε τις δηλώσεις…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων