Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Το πλύσιμο των πιάτων… μειώνει το άγχος

Οι περισσότεροι έχουν μια δουλειά σπιτιού που αγαπούν και μία που μισούν. Για παράδειγμα, ορισμένοι λατρεύουν το σιδέρωμα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τους χαλαρώνει, ενώ δεν αντέχουν το σφουγγάρισμα.

Κάποιοι άλλοι λατρεύουν και απεχθάνονται κάποια άλλη δουλειά μέσα στο σπίτι. Μία, όμως, από αυτές είναι κάτι παραπάνω από ευεργετική για εμάς. Ναι, μία δουλειά από αυτές που κάνουμε στο νοικοκυριό κάνει καλό στην υγεία.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, λοιπόν, το πλύσιμο των πιάτων έχει το ίδιο αποτέλεσμα για τον εγκέφαλό μας με τον διαλογισμό.

Η μελέτη, που έγινε σε 50 ανθρώπους, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mindfulness και στη Wall Street Journal.

Κατά την έρευνα στους μισούς ζητήθηκε να συγκεντρωθούν στη διαδικασία πλυσίματος των πιάτων, στην εικόνα του αφρού, στα πιάτα, στη μυρωδιά του σαπουνιού, και στους άλλους μισούς να πλύνουν τα πιάτα, όπως το κάνουν συνήθως, χωρίς τρελή όρεξη δηλαδή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πρώτοι περιόρισαν το άγχος τους κατά 27% και αύξησαν τη νοητική τους λειτουργία κατά 25%. Η έρευνα, λοιπόν, καταλήγει πως το πλύσιμο των πιάτων είναι αγχολυτικό και αυξάνει τη διάθεση!

«Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο και οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτό το σκοπό ώστε να αυξήσουν την αίσθηση ευεξίας που αισθανόμαστε», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων