Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Το Ποτάμι: Ο Θεοδωράκης κερδίζει το σκιάχτρο του

Με 715 ψήφους για το Σταύρο Θεοδωράκη, 96 για τον καθηγητή Παύλο Ελευθεριάδης και 20 λευκά ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του τριήμερου συνεδρίου της παράταξης με πλήθος εθελοντών του κόμματος να θέλει να λάβει το λόγο το βράδυ του Σαββάτου, ενώ δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος.

Προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκφράστηκε, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι ομιλίες και την Κυριακή, παράλληλα με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν για την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων και του επικεφαλής του Ποταμιού -αξίωμα το οποίο, εκτός από τον ιδρυτή του Κινήματος Σταύρο Θεοδωράκη, διεκδικούσε και ο καθηγητής Παύλος Ελευθεριάδης. να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν είχε νομιμοποιηθεί στην προεδρία του Ποταμιού, αφού δεν είχαν προηγηθεί εσωκομματικές εκλογές.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια και δε μπορεί κάποιος να απολαμβάνει τα προνόμια του «είσαι» και τη δημοσιότητα του «δεν είσαι», «φωτογραφίζοντας» τον κ. Θεοχάρη. Πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι ούτε του ιδίου ούτε των βουλευτών, αλλά των εθελοντών και των μελών του. Τέλος, ο νέος Πρόεδρος συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά να γίνει άμεσα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

Μετά το «πανηγύρι» του Συνεδρίου, όμως, αρχίζουν οι πραγματικές ανησυχίες για Το Ποτάμι και το μέλλον του. Το στοίχημα της ενότητας παραμένει μετέωρο, την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και εν γένει το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται ως κινούμενη άμμος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων