Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Το ποτό που τονώνει περισσότερο από τον καφέ

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι και να βάλουν μπροστά τη μέρα τους, αν δεν πιουν πρώτα μια γουλιά καφέ; Μήπως ο καφές είναι ο μόνιμος «σύμμαχος» στη διάρκεια της μέρας που σας δίνει ενέργεια και δεν μπορείτε να τον αποχωριστείτε;

Κι όμως η φύση μας έχει προσφέρει απλόχερα το «διεγερτικό» που δίνει ενέργεια, δεν έχει παρενέργειες -π.χ. πολλοί έχουν ευαισθησία στο στομάχι, ωστόσο συνεχίζουν να πίνουν καφέ- ούτε θερμίδες και μπορείς να το βρεις παντού.

Ο λόγος βεβαίως για το απλούστερο «δώρο» που μπορεί να κάνει στον οργανισμό του κάθε άνθρωπος: ένα ποτήρι νερό. Οι διαιτολόγοι είναι ξακάθαροι. «Ο καφές μπορεί να σου δώσει λίγη ενέργεια παραπάνω όμως δεν βοηθάει στη συγκέντρωση και η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να διαταράξει το βιολογικό σου ρολόι» δηλώνει η διαιτολόγος Λόρεν Σμιτ.

«Το καλύτερο και ό,τι πιο απλό μπορείς να πιεις είναι ένα ποτήρι νερό, το οποίο ενυδατώνει τον οργανισμό, οπότε ενισχύει τη συγκέντρωση. Τα λαχανικά ή τα φρούτα κάνουν επίσης καλό γιατί έχουν μεγάλο ποσότητα νερού, όμως το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που χρειάζεται ενέργεια και συγκέντρωση είναι το απλούστερο: να θυμάται κατά τη διάρκεια της μέρας να πίνει πολύ νερό, γιατί είναι το καλύτερο «καύσιμο» του οργανισμού».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων