Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Το πρόσωπο του έρωτα

Γράφει η Μάγια Γεωργίου

Οι ψυχολόγοι και οι σεξολόγοι μάς λένε ότι το πρόσωπο ενός ανθρώπου παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε ζητήματα που σχετίζονται με τον έρωτα και το σεξ. Όταν λέμε «πρόσωπο», δεν εννοούμε μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλά και τη δυνατότητά του να είναι εκφραστικό.

Η διαπίστωση προκύπτει από δεκάδες έρευνες -με πιο πρόσφατη αυτή του πανεπιστημίου του Τέξας- η οποία αποκαλύπτει πως η πλειοψηφία των αντρών ασχολείται με το πρόσωπο μιας γυναίκας περισσότερο από το σώμα, κατά την αναζήτηση συντρόφου. Αντίθετα, το σώμα παίζει σημαντικότερο ρόλο για αυτούς, κατά την αναζήτηση σεξ.

Αλλά και κατά τη διάρκεια του σεξ, το πρόσωπο καταφέρνει να κλέψει την παράσταση, ιδίως όταν αυτό αποτυπώνει έναν αληθινό οργασμό. Σύμφωνα με τη Βρετανίδα sex expert Τρέισι Κοξ, ένας άντρας μπορεί να «μαγνητιστεί» από ένα πρόσωπο ξαναμμένο και κοκκινωπό, από κόρες διεσταλμένες και από στόμα μισάνοιχτο.

Η Κοξ ισχυρίζεται, επίσης, ότι με βάση κάποια χαρακτηριστικά του ανδρικού προσώπου μπορούν να διαγνωσθούν μέσες άκρες τυχόν τάσεις του για απιστία. Το πρόσωπο του άπιστου αρσενικού, σύμφωνα με την ειδικό, είναι τετράγωνο, με μάτια να απέχουν αρκετά μεταξύ τους και με πυκνά φρύδια . Το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό δηλώνει μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή, άρα άντρα πιο ευεπίφορο στους πειρασμούς.

Τέλος, η εμπειρικά γνωστή σε όλους μας γλώσσα του σώματος, αφορά και στη… γλώσσα του προσώπου, καθώς στο πρόσωπο βρίσκονται τα μάτια και τα χείλη, τα κατ εξοχήν όργανα επικοινωνίας. Λέγεται ότι όταν κοιτάμε κάποιον μες στα μάτια, υπάρχει έλξη και κλίμα εμπιστοσύνης. Επίσης, ένα πρόσωπο που συσπάται συχνά κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας δείχνει προσπάθεια για απόκρυψη της αλήθειας. Το αντίθετο συμβαίνει με ένα πρόσωπο που χαμογελά και συσπάται αναλόγως με τη ροή της συζήτησης: του έχουμε κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Σίγουρα όλα αυτά δεν αρκούν για να μας πείσουν να σταματήσουμε τη δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αλλά θα ήταν καλό να έχουμε κατά νου πόσο σημαντικό είναι το πρόσωπό μας στο ερωτικό παιχνίδι!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων