Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος θα μπορεί να πιάνει ταχύτητα διπλάσια από αυτή του φωτός

Όταν ακούμε τη λέξη drones, σκεφτόμαστε αυτόματα τα μικρά τηλεκατευθυνόμενα και τα quadcopters. Υπάρχουν όμως εξαιρετικά εξελιγμένα αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί για στρατιωτικό πόλεμο, τα οποία μοιάζουν με εξωγήινα αεροπλάνα. Το ίδιο ισχύει και για το ταχύτερο UAV στον κόσμο που ονομάζεται «Arrow», το οποίο είναι ικανό να πετάει γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου.

Όλα αυτά χάρη στον αυτοματισμό και τη ρομποτική, η οποία φέρνει την εποχή του μη επανδρωμένου πολέμου. Αυτό μεταφράζεται σε έναν κόσμο όπου οι άνδρες δεν θα θυσιάσουν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης. Γι ‘αυτό, μια αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Σιγκαπούρη παρουσίασε τα πρώτα υπερηχητικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Το drone UAV (το οποίο ονομάστηκε «Arrow») αναπτύχθηκε από την Kelley Aerospace με έδρα τη Σιγκαπούρη. Το αεροσκάφος μπορεί να αγγίξει ταχύτητες έως και Mach 2,1 – περισσότερες από δύο φορές την ταχύτητα του ήχου.

Το υπερηχητικό αεροσκάφος έχει περίπου 16,8 τόνους σε βάρος, αλλά ο σχεδιασμός του μονοκόκ από ανθρακονήματα που διαθέτει το βοηθά να αντέξει την ακαμψία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας. Ο κορμός του είναι επίσης εξοπλισμένος με μειωμένη διατομή ραντάρ και υπέρυθρες ακτίνες ώστε να μην τραβά την προσοχή των εχθρών.

Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο ώστε να αποτελεί ένα “πολυεργαλείο”. Ελέγχεται από επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί να δώσει εντολήσ ε περισσότερα από ένα UAV ώστε αυτά να εκτελέσουν πολλαπλές αποστολές. Θα μπορεί να ελέγχεται και από σταθμούς εδάφους και θα κοστίζει από εννέα έως δεκαέξι εκατομμύρια δολάρια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων