Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Το “Kitbag” θα φέρει και πάλι τον Joaquin Phoenix στη μεγάλη οθόνη

Περίπου 20 χρόνια μετά την ερμηνεία του ως Commodus, στον “Μονομάχο”, ο Joaquin Phoenix θα συνεργαστεί για ακόμα μια φορά με τον Ridley Scott. Αυτή τη φορά, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα ενσαρκώσει μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητας της ιστορίας και της στρατηγικής, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Στην ταινία “Kitbag” θα ακολουθήσουμε την Ναπολέοντα σε όλη τη χρωματισμένη με δίψα για εξουσία πορεία του, στην ιδιόρρυθμη σχέση του με τη σύζυγό του, Josephine, καθώς και σε κάποιες από τις σημαντικότερες μάχες που έδωσε. Η στρατιωτική αυτή προσωπικότητα -όχι άδικα- έχει αναδειχθεί σε μια από τις κυριότερες στρατιωτικές ιδιοφυΐες όλων των εποχών, με ιστορικούς και στρατηγικούς αναλυτές να ορκίζονται στο όνομά της. Η ταινία πήρε το όνομά της από τα προσωπικά αντικείμενα του στρατηγού, που βρίσκονταν μέσα στο kitbag κάθε στρατιώτη.

Το σενάριο έχει αναλάβει ο David Scarpa, μετά από την επιτυχημένη συνεργασία του με τον Scott για τις ανάγκες του “All The Money In the World”. Στο μεταξύ, ο Joaquin Phoenix, μετά το Joker, πρωταγωνίστησε σε μια μικρού μήκους ταινία για την κλιματική αλλαγή. Μπορεί αυτό του το βήμα να μην τον μετατρέπει αυτόματα σε υποψήφιο για βραβείο Όσκαρ, αλλά σίγουρα δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το “Kitbag”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων