Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

To Rizopoulos Post στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας Safe Water Sports

Safe Water Sports: πρωτοβουλία-σταθμός για την ασφάλεια στην θάλασσα.

Η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω  σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού, του Μιχαήλ Πασχαλάκη, κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού στην θάλασσα το καλοκαίρι του 2014.

Το Safe Water Sports είναι μια πρωτοβουλία που ξεκινάει σε εθελοντική βάση, και για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα, με κύρια επιδίωξη να αποτελέσει σημείο αναφοράς και βασικό εργαλείο ενημέρωσης στην χώρα μας για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Το όραμά του Safe Water Sports είναι να συμβάλει με κάθε μέσο στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ελληνικές θάλασσες όπου οι πολίτες, (Έλληνες και ξένοι τουρίστες) έρχονται σε επαφή με τα διάφορα σπορ και μέσα αναψυχής.

Για την Ελλάδα, η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς το βασικό τουριστικό προϊόν της είναι η θάλασσα και οι δραστηριότητες γύρω από αυτήν. Κατά το έτος 2014, 21,5 εκ τουρίστες επισκέφτηκαν την χώρα μας.  Με περίπου 2.500 νησιά, η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση σε παγκόσμια κλίμακα στον κατάλογο των χωρών με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα).

Κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των 14 ετών με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως (σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Το rizopoulospost βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας και κατέγραψε σε βίντεο εικόνες και δηλώσεις των ανθρώπων που στέκονται αρωγοί σε αυτή την δράση.

Στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού, Μιχαήλ Πασχαλάκη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων