Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

To Συνέδριο κρίνει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί το συνέδριο του, το ΠΑΣΟΚ οδηγείται τρέχοντας προς αυτό (28/2-3/3), στο ΣΕΦ, πιστεύοντας ότι αποτελεί ενδεχομένως και την τελευταία του ευκαιρία να κρατηθεί πολιτικά…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει ότι από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα κριθούν πολλά και βεβαίως και το προσωπικό του μέλλον από την θέση του αρχηγού του κόμματος. Όχι γιατί θα τεθεί θέμα ηγεσίας-κάτι τέτοιο θα ήταν έκπληξη-αλλά γιατί στο Συνέδριο θα κληθεί να αιτιολογήσει την στενή σχέση του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά.

Η κριτική που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνεται στην διαπίστωση ότι η Ιπποκράτους έχει ταυτιστεί απόλυτα με την Νέα Δημοκρατία και το Μαξίμου χωρίς να κάνει διακριτή στους πολίτες την δική της πολιτική γραμμή. Αυτό, όπως πιστεύουν οι επικριτές του κ. Βενιζέλου ενέχει στοιχεία υψηλού ρίσκου για το ΠΑΣΟΚ το οποίο ενδεχομένως–όπως εκτιμούν-στις επόμενες εκλογές θα «εξαφανιστεί» εάν δεν αρθρώσει έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επομένως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κληθεί ακόμη και να αποσύρει τα στελέχη που ήδη έχει από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, ενώ θα του διαμηνυθεί πως θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του ακόμη και την σκέψη να ρίξει στον κυβερνητικό συνασπισμό πολιτικά στελέχη του κινήματος.

Η ηγεσία του κόμματος έχει ασφαλώς εντελώς διαφορετική άποψη…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων