Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Το Street Food Festival πάει Αθήνα

Η Θεσσαλονίκη κατεβαίνει στην πρωτεύουσα και κάνει… το τραπέζι στους Αθηναίους. Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Κοτζιά του Δημαρχείου της Αθήνας διοργανώνεται το 1st Thessaloniki street food festival Athens Edition.

Για δύο μέρες θα δημιουργηθεί ένα «γευστικό» χωριό, με εστιατόρια της Θεσσαλονίκης διαφορετικές κουζίνες, μουσική από DJ της πόλης, work-shops και διαδραστικά παιχνίδια από τις 11 το πρωί μέχρι της 11 το βράδυ, σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” o διοργανωτής του Soulfood festival, Ντέμης Σαμαράς.

Η εκδήλωση, όπως είπε, αφορά “μόνο επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο να γίνει γνωστή και στην πρωτεύουσα η προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού”. Μάλιστα, η αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη προσέλκυσε περισσότερα από 70.000 άτομα ενώ, σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά, το Thessaloniki beer festival που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα, σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Παράλληλα στην Αθήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της αντιδημαρχίας Τουρισμού, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, θα δοθεί δείπνο σε δημοσιογράφους και bloggers γαστρονομίας και τουρισμού με οικοδεσπότες τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα

Το δείπνο αυτό υποστηρίζεται από δύο δράσεις του Thessaloniki Food Festival, του Thessaloniki Food Basket (καλάθι με τοπικά προϊόντα) και των τριών πρώτων Thessaloniki Chef Ambassadors, νέων Chef εστιατορίων της πόλης που δίνουν το δικό τους γαστρονομικό στίγμα. Οι σεφ σχεδίασαν ένα μενού, δημιουργώντας χαρακτηριστικές συνταγές της πόλης με επιλεγμένα προϊόντα του Thessaloniki Food Basket, με σκοπό να παρουσιάσουν μια σύγχρονη άποψη της τοπικής γαστρονομίας. Αντίστοιχο δείπνο είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2017,στο Βερολίνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων