Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Το σύντομο ανέκδοτο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Μάλλον πρόκειται για το πιο σύντομο ανέκδοτο σε μία κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός και κυρίως οι σύμβουλοί του δεν θέλουν επουδενί να μπλέξουν μέσα στο κατακαλόκαιρο με την Χρυσή Αυγή και τους ψηφοφόρους της (μεγάλο κομμάτι της ΝΔ φεύγει προς ΧΑ), ούτε να δώσουν πόντους σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφήνοντάς τους να αλωνίσουν σε ένα προνομιακό τους πεδίο.

Το σχέδιο Σαμαρά είναι να μεταθέσει όσο μπορεί- επ’ άπειρον δηλαδή- την κατάθεση ενός σχεδίου νόμου κατά της ρατσιστικής βίας. Τον Ιούλιο θα γίνει με το καλό ανασχηματισμός και ο Σαμαράς θα βγάλει τον Αντώνη Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση. Επομένως νομοσχέδιο Ρουπακιώτη θα πάψει να υφίσταται. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της επιλογής του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και προφανώς πιο ελεγχόμενος από τον Αντώνη Ρουπακιώτη θα ξεκινήσει από το μηδέν. Και μέχρι να φτιάξει ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποιος ζει ποιος πεθαίνει…

Τόσο απλά. Το θέμα είναι τί θα κάνει πια ο Σαμαράς με τους δύο ενοχλητικούς πλέον κυβερνητικούς του εταίρους. Όπως μαθαίνω ο πρωθυπουργός σκέφτεται πως είναι καλό που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται εντός κυβέρνησης και για να τροφοδοτείται ο ανταγωνισμός τους και για να συγκρούονται διαρκώς και για να αναδεικνύεται πρωτίστως ο σταθεροποιητικός ρόλος της Νέας Δημοκρατίας για την χώρα. Τα μέχρι στιγμής ευρήματα των δημοσκοπήσεων το επιβεβαιώνουν. Η ΝΔ διευρύνει ελαφρώς την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο μικροί δίνουν την μάχη μεταξύ του 4 και 5%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων