Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Το «τελευταίο χαρτί» πολιτικής επιβίωσης παίζει ο Βενιζέλος

Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι σχέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης αφού χθες καταγράφηκε ακόμη ένα “θερμό” επεισόδιο μεταξύ Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ με την Ιπποκράτους να απειλεί ακόμη και με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου-σκούπα εάν δεν ενταχθεί σ’ αυτό η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Η κλιμάκωση της έντασης από πλευράς του ΠΑΣΟΚ μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον “κοροίδεύει” με το θέμα του ανασχηματισμού και τον εμπαίζει σε σχέση με το αίτημά του να μπουν κανόνες λειτουργίας στην κυβέρνηση.

Οι οδηγίες που έχει δώσει στα στελέχη του είναι ότι “δεν χαρίζουμε στη ΝΔ την όποια επιτυχία” και παράλληλα “θα ασκούμε κριτική όπου διαπιστώνουμε ότι δεν τηρούνται οι κυβερνητικές συμφωνίες ή όπου καταγράφονται αιφνιδιασμοί”.

Μέσα σε λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τα δόντια του για ουκ ολίγα θέματα: Καταψήφισε το άρθρο 19 στο νομοσχέδιο Μουσουρούλη για την ναυτιλία, έβαλε βέτο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αξίωσε το πάγωμα της “απόλυσης” Κικίλια και χθες ζήτησε να ενταχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με την …απειλή της καταψήφισης.

Είναι γεγονός ότι ο Βενιζέλος παίζει το τελευταίο του χαρτί προσπαθώντας να παραμείνει στην κυβέρνηση χωρίς να έχει εσωτερικά προβλήματα και χωρίς να θεωρεί ότι γελοιοποιείται ακολουθώντας όλες τις αποφάσεις του Μαξίμου. Εάν κερδίσει έχει καλώς, εάν κάνει πίσω θεωρείται ότι θα κληθεί να λογοδοτήσει στα στελέχη του…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων