Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Το “τυράκι” των προσδοκιών

Έντονους πονοκεφάλους προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντίκτυπος που θα έχουν τα νέα μέτρα στους πολίτες από τις αρχές του χρόνου, από την στιγμή δηλαδή που θα τεθούν σε εφαρμογή οι επώδυνες αλλαγές σε εργασιακά και μισθολογικά. Μαζί με τα χαράτσια των τελών ακίνητης περιουσίας και του ειδικού τέλους αλληλεγγύης εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα νιώσουν πλέον στο πετσί τους τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο για να πάρουμε την δόση…

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι εάν δεν αλλάξει η ψυχολογία στην κοινωνία τότε η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα βρεθεί αντιμέτωπη με οξύτατες αντιδράσεις ενδεχομένως και με κοινωνική αναταραχή. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει το μαγικό εκείνο “τυράκι” που θα καλλιεργήσει προσδοκίες στους πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ποντάρει πολλά στις λεγόμενες επενδύσεις. Όμως γνωρίζει ότι οι επενδύσεις ακόμη κι αν γίνουν στην χώρα μας δεν αποδίδουν καρπούς από την μία ημέρα στην άλλη. Ως εκ τούτου ξεκινά μία σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό για να καταδείξει ότι κάτι κινείται για την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών.

Μαθαίνω ότι στο τέλος του Γενάρη θα πραγματοποιήσει τελικώς το περίφημο ταξίδι στο Κατάρ που ενδιαφέρεται για το Ελληνικό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Αστέρα. Τον Αστέρα διεκδικούν όμως και οι Κινέζοι και κάπου εκεί το θέμα μπλοκάρει. Επίσης, στον σχεδιασμό υπάρχει πριν από το Κατάρ, επίσκεψη του Σαμαρά στο Αμπού Ντάμπι. Εκεί είχε βρεθεί πριν από έναν μήνα ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος είχε προσπαθήσει να προλειάνει το έδαφος.

Εάν ξεπεραστεί η εμπλοκή και στα ενεργειακά η οποία σχετίζεται άμεσα με τις επιθυμίες της Γερμανίας και των ΗΠΑ, τότε θα γίνει το ταξίδι και στην Ρωσία η οποία ενδιαφέρεται να αγοράσει ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Κοινώς, όλα σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις και με το πώς θα μοιραστεί στους έξω η πίτα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων