Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Το viral άρθρο Έλληνα στους FT – Σταματήστε να προωθείτε τον Βαρουφάκη

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα άρθρο του έλληνα δημοσιογράφου Στέφανου Καψάσκη στους Financial Times, με το οποίο καλεί τους δημοσιογράφους της εφημερίδας να σταματήσουν να προωθούν τις απόψεις του πρώην υπουργού Οικονομίας της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη. Το άρθρο έχει ως εξής:

Κύριε, ως μακροχρόνιος αναγνώστης της FT, βρήκα τον εαυτό μου σε δύσκολη θέση για να καταλάβω πώς, δύο φορές σε τρεις ημέρες, οι δημοσιογράφοι της FT θεώρησαν κατάλληλο να προωθήσουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τα έργα του (Martin Wolf στα Summer Books, Life & Arts, 24 Ιουνίου και ο Wolfgang Münchau στο “Η Ελλάδα προσφέρει μαθήματα για το πώς να διαπραγματευτείτε το Brexit”, 26 Ιουνίου).

Όσοι από εμάς έπρεπε να ζήσουμε μέσω της λεγόμενης διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της Ελλάδας το 2015 (στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι “κοτόπουλου” έξι μηνών) και πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες της ζημίας που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία (που εκτιμάται από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι υπερβαίνει τα 85 δισ. Ευρώ ή το 46% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος) δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ότι ο κ. Wolf και ο κ. Münchau προσβάλλουν περαιτέρω την πληγή μας διατηρώντας τη μακρόχρονη εκστρατεία αυτοπροβολής εκείνου του οποίου η έξάμηνη διαχείρισή του στην ελληνική οικονομία δεν είναι παρά μόνο ένα -ακριβό- κεφάλαιο.

Το άρθρο αυτό έχει ξεσηκώσει πλήθος σχολίων και κοινοποιείται αλλά και συζητείται έντονα στα social media.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων