Η κατανάλωση ροφήματος χαμομηλιού σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών σχετικά με τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, κάτοικοι της Αθήνας ρωτήθηκαν, μέσω συνεντεύξεων, σχετικά με το ιατρικό ιστορικό, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, καθώς και την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και αφεψημάτων. Παράλληλα, οι ερευνητές εξέτασαν τα ποσοστά καρκίνου και τις διατροφικές συνήθειες 113 ασθενών, εισαχθέντων για καρκίνους του θυρεοειδούς σε δύο νοσοκομεία των Αθηνών από το 1990 έως το 1993.
Διαβάστε περισσότερα στο onlinehealth.gr