Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Το «χαράτσι» προκαλεί ρωγμές στη συγκυβέρνηση

Φουρνέλο στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει το “χαράτσι” της ΔΕΗ. Οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου μετά την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών βρήκαν ευκαιρία να διατυπώσουν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους για την ενδεχόμενη παράταση του μέτρου το 2013.

Κάποιοι σχολίασαν τότε ότι το έκαναν για λόγους τακτικής. Τα πράγματα όμως είναι πιο σοβαρά και οι ενστάσεις των δύο κομμάτων φαίνεται ότι δεν κατατίθενται μόνο για λόγους εντυπώσεων. Η Δημοκρατική Αριστερά ξεκαθάρισε δια του γραμματέα της Σπύρου Λυκούδη ότι δεν θα ψηφίσει το “χαράτσι” θεωρώντας ότι από την στιγμή που είχε συμφωνηθεί να λήξει το 2012, νοείται πλέον ως νέο μέτρο.

Ομοίως, το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ήδη μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα. Από μία πρώτη βολιδοσκόπηση που έχει γίνει στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι η εισήγηση Σαμαρά και Στουρνάρα για παράταση του “χαρατσιού” για επέκταση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ δεν θα έχει καμία τύχη.

Μάλιστα αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμηνύσει στην Ιπποκράτους να μην σκέφτεται καν να τούς ζητήσει να ψηφίσουν και πάλι την επιβολή του “χαρατσιού” φοβούμενοι ότι μετά το “όχι” της Κυπριακής Βουλής στην απόφαση του eurogroup, ο κόσμος θα τούς λιντσάρει στο επόμενο “ναι”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων