Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Το “χοντρό” ψέμα Τσίπρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη συνέντευξη του πρωθυπουργό στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη. ο κ. Τσίπρας άρχισε με μια μικρή αποτίμηση των όσων έγιναν στη χώρα το τελευταίο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: «Αυτό το εξάμηνο πρέπει να κάνουμε αποτίμηση νηφάλια, όχι να μαστιγώνουμε τους εαυτούς μας. Ήταν ένα εξάμηνο εντάσεων και συγκινήσεων. Στην επιφάνεια βρέθηκαν συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας, δυναμισμού, αποφασιστικότητας, στεναχώριας. Στο τέλος της ημέρας, μόνο περήφανοι πρέπει να μαστε που δώσαμε τη μάχη. Από χέρι χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Επιχειρήσαμε να αναδείξουμε το δίκαιο ενός λαού και τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού δρόμου. Στο τέλος της ημέρας, παρότι οι συσχετισμοί ήταν ετεροβαρείς, επέβαλλαν την ισχύ τους, αυτό που μένει είναι η επιβεβαίωση του αδιέξοδου δρόμου της λιτότητας»

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο εσωτερικό του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πολλές φορές αισθάνθηκε ότι η κοινωνία τον στήριζε πιο πολύ από το ίδιο του το κόμμα, ή τα μέλη της κυβέρνησης. «Η κοινωνία ξεπέρασε πολλές φορές το κόμμα και την κυβέρνηση. Κάποιοι παρακολουθούσαν γκρινιάζοντας, την στιγμή που η κοινωνία προσπαθούσε να ενισχύσει τη διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεπής στα όσα έλεγε προεκλογικά για «σκίσιμο» του μνημονίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η φράση αυτή αναφέρθηκε σε ομιλία του το 2012. «Αναφέρεστε σε ομιλία μου του 2012. Πριν από τις εκλογές δεν είπα ότι θα σχιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο. Ο ελληνικός λαός είχε γνώση και συνείδηση των δυσκολιών. Ο λαός αντιμετώπισε δυσκολίες. Είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από το πλαίσιο».

Σε ομιλία του στη Βουλή το 2012, ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία και γεννούν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

Το ίδιο ακριβώς ο κ. Τσίπρας το έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter, παρουσιάζοντας την κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας ως τη μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση.

Αλλά και πιο πρόσφατα, τον Μάιο του 2014, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση: “Τελικά με μία πράξη θα ακυρώσετε τα μνημόνια. Γιατί σε πρόσφατη συνέντευξή της μιλήσατε για 400 εφαρμοστικούς νόμους και ότι θα χρειαστεί χρόνος. Τελικά θα “σκίσετε τα μνημόνια;” απαντούσε: “Και θα είναι μέρα μεσημέρι. Η διαφορά μας με το σύστημα που καταρρέει είναι ότι εμείς δεν λέμε και μετά ξεχνάμε. Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της αριστεράς. Ακριβώς επειδή οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, φρόντισαν να δέσουν την χώρα χειροπόδαρα, επειδή έκαναν καθεστώς το μνημόνιο, θα πιάσουμε μετά έναν- έναν από τους 400 εφαρμοστικούς νόμους που πέρασαν και μας γύρισαν στις αρχές του εικοστού αιώνα”.

Τέλος, και τον Σεπτέμβριο του 2014, από τη βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας έλεγε: “Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεσμευόμαστε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με το οποίο θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο, το οποίο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης, θα είναι άκυρο”.

Δείτε το βίντεο και τη φωτογραφία:

tsipras

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων