Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Το χρονικό της επίσκεψης που κάνει ο Πάπας στη Λέσβο για το προσφυγικό

Ιστορική επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης. O Ποντίφικας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός τον υποδέχθηκε “στο νησί που σήκωσε το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης μπροστά στην πρωτοφανή προσφυγική κρίση, όπως σημείωσε και τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή είναι πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, η εκμετάλλευση ανθρώπων και να δοθεί η δυνατότητα νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη”.

Το χρονικό της Επίσκεψης

10:32: Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε το μήνυμά του για την προσφυγική κρίση, πριν φτάσει στη Λέσβο. «Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι».

10:38: Ο Πάπας επένεσαι τη στάση του ελληνικού λαού απέναντι στην προσφυγική κρίση, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα έπειτα από την άφιξή του στη Λέσβο.

Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στη γενναιοδωρία που επέδειξε ο ελληνικός λαός, σημειώνοντας ότι δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς.

11:00: Οι δηλώσεις Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου:

“Προσευχόμαστε για την υγεία του. Μέσα στα τρία χρόνια της παποσύνης του έκανε πολλά πράγματα όχι μόνο για την καθολική εκκλησία αλλά για την ανθρωπότητα. Και συνεχίζει να κάνει και σήμερα για τους πρόσφυγες και τους αδύναμους”, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

“Ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες ώρες, τόσο με τα προβλήματα τα οικονομικά και τις συνθήκες φτώχειας, που οφείλεται σε πολλές αιτίες, αλλά και με το θέμα των πριοσφύγων. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο μεγάλο από όσο μπορούμε να αντέξουμε”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

11:19: Σε μια συμβολική κίνηση στην επίσκεψη στη Λέσβο, ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος μεταβαίνουν στη Μόρια με το ίδιο όχημα.

11:26: Στο hotspot της Μόριας έφτασαν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Πρώτα, συνάντησαν τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

trip_2

tsi_7

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων