Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Τόκιο: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Τρεις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λιγότερο από 24 ώρες πριν την ανεπίσημη «αυλαία» της διοργάνωσης (με αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου και σόφτμπολ αύριο, Τετάρτη 21/7), ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου. «Εχουμε συμφωνήσει ότι, ανάλογα με την κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν κάποιου είδους σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες (αθλητές, εργαζόμενοι, εθελοντές κ.λπ.) ανέρχονται σε 71, με 13 εξ αυτών να ανιχνεύονται χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί ακόμα και στο Ολυμπιακό Χωριό, τη στιγμή που οι μολύνσεις στο Τόκιο αυξάνονται ημέρα με την ημέρα, προκαλώντας εύλογες ανησυχίες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων