Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε υπό όρους η δημοσιογράφος Μεσαλέ Τολού

Όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της, τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση, υπό όρους, μιας Γερμανίδας δημοσιογράφου και μεταφράστριας η φυλάκιση της οποίας, από τα τέλη Απριλίου, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση», είχε προκαλέσει την οργή του Βερολίνου.

Το δικαστήριο «διέταξε την αποφυλάκιση υπό όρους της δημοσιογράφου Μεσαλέ Τολού» και άλλων πέντε συγκατηγορουμένων της, ανέφερε στο Twitter το δικηγορικό γραφείο Νόμος των Καταπιεζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  αποφυλάκιση της Τολού συνοδεύτηκε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μαζί με  την υποχρέωση της εμφάνισης  στο αστυνομικό τμήμα μια φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα η Τολού, η οποία συνελήφθη τον Απρίλιο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή, δικάζεται από τον Οκτώβριο με την κατηγορία ότι είναι μέλος του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), μιας απαγορευμένης πολιτικής οργάνωσης στην Τουρκία επειδή θεωρείται «τρομοκρατική». Κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 15 ετών.

Τέλος η  Τολού, η οποία είναι γερμανίδα πολίτης  τουρκικής καταγωγής, 33 ετών, εργαζόταν κυρίως ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια για ένα μικρό αριστερό πρακτορείο ειδήσεων, το Etkin Jaber Ajansi (ETHA), και αυτήν την στιγμή δικάζεται μαζί με άλλα 17 πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων