Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Τουρκικό δίκτυο επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που εναντιώνεται στις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας

Συνεχίζει το φιλοκυβερνητικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, να εκθειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για το «όχι» στην υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών της χώρας, στον Προϋπολογισμό του 2022.

Ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του HG επαινεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα γιατί, όπως αναφέρει, αντιτίθεται στους εξοπλισμούς.

Σχολιάζοντας η Τουρκάλα παρουσιάστρια τόνισε πω : «Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα εναντιώνεται σε αυτά, λέγοντας κάτι πολύ φυσιολογικό: «Εξοπλίζεστε τόσο πολύ, τόσες πολλές αμερικανικές βάσεις έγιναν, γιατί το κάνετε αυτό;». Σε άλλο σημείο αναφέρεται στο στρατηγικό σχέδιο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με τους άξονες και τους στόχους πολιτικής της ελληνικής διπλωματίας για την περίοδο 2022-2025, ενώ δεν κρύβει την… χαρά της για την απόσυρση των ΗΠΑ από το σχέδιο του αγωγού East Med στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στις 39 σελίδες του στρατηγικού σχεδίου, διακρίνεται πως ο στόχος όλων των προτεραιοτήτων ασφαλείας και των βημάτων της Ελλάδας είναι ο εχθρός η Τουρκία και η Άγκυρα (…) Στο σχέδιο του αγωγού East Med προέκυψε.μια αντίδραση σοκ από τις ΗΠΑ. Η Αμερική απέσυρε την στήριξη της και τα σχέδια της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου κατέρρευσαν. Αναφέρεται πως οι ΗΠΑ απέσυραν την στήριξη τους προς τον αγωγό για να μην προκληθούν εντάσεις με την Τουρκία» σχολίασε μεταξύ άλλων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων