Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

«Τούρκο» έκαναν τον Τουρκολιά οι μέτοχοι της Eurobank

Να τιμωρήσει τους μετόχους της Eurobank που δεν προσήλθαν να παραχωρήσουν οικειοθελώς τις μετοχές τους στην Εθνική, σκέπτεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Αλ. Τουρκολιάς.

Η τιμωρία θα είναι να τους προσφέρει (πολύ) χειρότερους όρους σε ενδεχόμενη δεύτερη προσφορά. Ο κ. Τουρκολιάς δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να μην κάνει κάτι τέτοιο. Του λένε απλά, ότι οι αγορές δεν εκτιμούν τέτοιες πρακτικές, δηλαδή να αντιμετωπίζονται οι επενδυτές με διαφορετικό τρόπο. Βεβαίως είναι καθ’ όλα νόμιμο. Αλλά, δεν είναι μέσα στην κοινή πρακτική των διεθνών επενδύσεων.

Οι…κακές γλώσσες λένε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, πιστεύει ότι το περίπου 16% των μετόχων της Eurobank, δεν προσήλθε διότι είχε παρακινηθεί από την διοίκηση της Eurobank με στόχο να μην πετύχει η δημόσια προσφορά. Οι ίδιες «γλώσσες» εκτιμούν ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Τουρκολιάς θα ήθελε να «απαντήσει» με έναν εξίσου σκληρό τρόπο.
Πάντως, οι δύο πιο τεχνοκρατικές λύσεις θα ήταν:

1)Να κάνει μία δεύτερη δημόσια προσφορά με τους ίδιους όρους και

2)Να κάνουν Διοικητικά Συμβούλια οι δύο τράπεζες (ΕΤΕ και Eurobank) προκειμένου να αποφασίσουν να συγκαλέσουν Γεν.

Συνελεύσεις οι οποίες θα αποφασίσουν την πλήρη απορρόφηση της Eurobank από την ΕΤΕ.

Τώρα βέβαια, το τι τελικά θα κάνει ο κ. Τουρκολιάς είναι άγνωστο. Πάντως δε φημίζεται και για τις πολύ έντονες αντιδράσεις του και για μετωπικές συγκρούσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων