Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Τούρκος πέρασε τα σύνορα στον Έβρο με μπουλντόζα και συνελήφθη

Τούρκος, που όπως φαίνεται είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης πέρασε τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα και συνελήφθη.

Περίπου στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, ένας Τούρκος που η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, αλλά διαπιστώθηκε ότι έφερε πάνω του πολιτική ταυτότητα συνελήφθη από με την κατηγορία της παράνομης εισόδου και το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο συλληφθείς έκανε εργασίες στην τουρκική πλευρά και πέρασε στο ελληνικό έδαφος πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Όπως επιβεβαιώνεται από στρατιωτικές πηγές ο Τούρκος δηλώνει εργάτης, ενώ την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.

HTML tutorial

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο συλληφθείς εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου Αδριανουπόλεως. Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Πάντως, πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι ο Τούρκος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του συνοριακού σταθμού των Καστανιών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες , ο συλληφθείς είχε διανύσει σχετικά μεγάλη απόσταση στο ελληνικό έδαφος, πέρασε μάλιστα στο δρόμο, κοντά στο πρώτο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών και αρχικά δεν υπάκουσε στα σήματα των Ελλήνων στρατιωτών να σταματήσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων