Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα επισκεφθεί το απόγευμα ο Βούτσης

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Ανδριανούπολη αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα στις 5 ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να μεταφέρει το αίτημα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη αυτή κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης θα μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους. Θα του δοθεί επίσης ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους.

Σημειώνεται πως ο κ. Βούτσης βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα τους δύο Έλληνες αξιωματικούς είχε επισκεφθεί ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ως πρόεδρος της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε μεταφέρει την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο με ομόφωνο ψήφισμά του έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας», είχε δηλώσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων