Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Τους «στρίμωξε» ο Ιμπαγάσα

Στο πλάνο του Ολυμπιακού, σχετικά με τον Ιμπαγάσα υπήρχε το εξής απλό: Να παίξει και να βοηθήσει όσο μπορεί στα τελευταία ματς της σεζόν, να αποθεωθεί από τον κόσμο στη φιέστα, να τιμηθεί από την ομάδα για τη μεγάλη προσφορά του και να γίνει μια κουβέντα μήπως συνεχιστεί στο μέλλον η συνεργασία τους με κάποιο ρόλο στον Αργεντίνο, «κατασκοπείας» ταλέντων στην πατρίδα του ή κάτι τέτοιο…

Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον… Ιμπαγάσα που μετά τη «χορταστική» εμφάνισή του στα Χανιά, ανακοίνωσε ότι δε θα σταματήσει τελικά φέτος το ποδόσφαιρο, θα παίξει άλλη μια χρονιά και θα ήθελε να το κάνει στον Ολυμπιακό.

Κι είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας αιφνιδιασμός στον Ολυμπιακό, διότι δεν πιστεύουν ότι ο Ιμπαγάσα στα 37 προς 38 στη νέα περίοδο, επιρρεπής την τελευταία διετία σε τραυματισμούς και με κασέ που δύσκολα πέφτει κάτω από το μισό εκατομμύριο, θα μπορούσε να ενταχθεί στο σχέδιο που καταστρώνουν με τον Μίτσελ.

Θα ήταν ευχαριστημένοι αν ήταν σίγουροι ότι ο Ιμπαγάσα θα ζητούσε ένα συμβολικό ποσό και κυρίως δεν θα προέβαλλε αυξημένες απαιτήσεις συμμετοχής.

Να συμφωνήσει να βοηθήσει σε 10-15 ματς ή όποτε τον χρειαζόταν η ομάδα, να μείνει. Σε ένα δευτερεύοντα ρόλο, υποστηρικτικό του Ντε Βινσέντι τον οποίο προορίζουν στον Ολυμπιακό για βασικό.

Αλλά επειδή ο Ιμπαγάσα άμα μείνει θα θέλει να παίζει όποτε είναι καλά στην υγεία του, δημιουργείται θέμα. Πριν από λίγους μήνες, ο Αργεντίνος είχε πρόταση από τη Μαγιόρκα (όπου εχει σπίτι και εκεί θέλει να ζήσει μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο), τελικά δεν έφυγε και στη συνέχεια είχε… μουρμούρα όταν ο Μίτσελ δεν τον έβαζε στα ματς.

Ας θυμηθούμε, βέβαια, ότι και το περασμένο καλοκαίρι όλοι είχαν σίγουρο ότι ο Ιμπαγάσα δεν θα έμενε στον Ολυμπιακό. Το έλεγαν κατηγορηματικά ακόμη και κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ. Και τελικά με προσωπική απόφαση του Μαρινάκη, έγινε ανανέωση συμβολαίου.

Κι η σχέση που έχει ο Μαρινάκης με τον Ιμπαγάσα, όπως και η λατρεία του κόσμου (βλέποντας κι ότι οι νεότεροι στη μεσαία γραμμή της ομάδας, υστερούν σε κάθε σύγκριση με τον δέκα χρόνια μεγαλύτερό τους Αργεντίνο) που διατηρείται αναλλοίωτη, ίσως παίξουν τελικά ρόλο σε μια ανατροπή σκηνικού.

Την τελική απόφαση θα την πάρει ο Μίτσελ, μόλις τα βάλει κάτω με τον παίκτη και εφόσον τα βρουν για το χρόνο συμμετοχής που θα έχει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων