Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Toyota Corolla: Το ψηφιακό πρωτότυπο που θα σε συναρπάσει

Πριν από περίπου τρία χρόνια η Toyota είχε παρουσιάσει το φουτουριστικό πρωτότυπο Concept-i στο πλαίσιο μιας σχεδιαστικής μελέτης για το μέλλον των μοντέλων της εταιρίας. Σε αυτό το πρωτότυπο βασίστηκε μια πρόσφατη ψηφιακή απεικόνιση η οποία οραματίζεται την μελλοντική μορφή της Toyota Corolla.
Η απεικόνιση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου project με θέμα: «7 αυτοκίνητα που δεν θα πεθάνουν ποτέ» και στόχο να οραματιστεί την εικόνα ορισμένων διαχρονικών μοντέλων όπως η Corolla, η Mustang, η Corvette, το Mini κ.α σε 30 χρόνια από σήμερα. Το Concept-i θεωρήθηκε μια ιδανική βάση επάνω στην οποία θα μπορούσε να αποτυπωθεί η Corolla η οποία είναι ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα παραγωγής και λογικά θα είναι κοντά μας για αρκετές δεκαετίες ακόμα.

Θα πρέπει μάλιστα να ομολογήσουμε πως η προσαρμογή της αισθητικής του Concept-i σε πιο προσγειωμένα σχεδιαστικά δεδομένα έχει φέρει ένα πολύ πιο καλαίσθητο και ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Φυσικά δεν υπάρχουν περεταίρω δεδομένα σχετικά με το αυτοκίνητο της ψηφιακής απεικόνισης όμως με βάση την τοποθέτησή του στο μέλλον θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο πως έχει βασιστεί στη λογική ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο βέβαια θα ενσωματώνει και πολλές ακόμα προηγμένες τεχνολογίες που σήμερα εξελίσσονται και λογικά θα επικρατήσουν τις επόμενες δεκαετίας όπως για παράδειγμα η αυτόνομη οδήγηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων