Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Toyota Crown: Έρχεται με ένα αναβαθμισμένο εξοπλιστικό πακέτο

Το premium ιαπωνικό σεντάν βρίσκεται ήδη στην 15η γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε στην αγορά της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου το 2018 και πλέον ο κατασκευαστής αποφάσισε να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την καμπίνα των επιβατών.

Αυτό που κυριαρχεί στο εσωτερικό του ανανεωμένου Toyota Crown είναι η νέα οθόνη αφής 12,3 ιντσών που βρίσκεται τοποθετημένη κεντρικά στο ταμπλό και περιλαμβάνει το σύστημα infotainment, το οποίο είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto. Παράλληλα, αντικαθιστά το σχεδιαστικό μοτίβο της παλαιότερης γενιάς, με τις δύο ξεχωριστές οθόνες. Επίσης, έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό και η εργονομία, κυρίως σε ότι αφορά τον χειρισμό του συστήματος αυτόματου κλιματισμού, με την προσθήκη περιστροφικών διακοπτών.
Επίσης o ιδιοκτήτης του έχει στη διάθεσή του το αναβαθμισμένο πακέτο συστημάτων ασφάλειας Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα εξελιγμένο cruise control και ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών.

Σύμφωνα με ιαπωνικές πηγές, το αναβαθμισμένο Crown συνεχίζει να διαθέτει την ίδια γκάμα κινητήρων. Σε αυτή βρίσκουμε ένα υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο 2,0 λίτρων με απόδοση 245 ίππων και 350 Nm ροπή, όπως και δύο υβριδικές εκδόσεις 2,5 και 3,5 λίτρων που συνεργάζονται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία νικελίου-υβριδίου ή ιόντων λιθίου. Στην πρώτη περίπτωση η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 226 ίππους, στη δεύτερη τους 359 ίππους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων