Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Toyota GR Yaris: Έρχεται έχοντας ένα εξελιγμένο αεροδυναμικό bodykit

Και ενώ όλοι περιμένουμε την επίσημη εμφάνιση της «καυτής» έκδοσης του νέου Toyota Yaris, η οποία έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής φίρμας, Gazoo Racing, ήδη ένα πρωτότυπο μοντέλο συνεχίζει να κάνει δοκιμές εξέλιξης στο Νίρμπουργκρινγκ.
Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο GR Yaris διαθέτει ένα διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο, σε σχέση με αυτά που έχουμε δει, που περιλαμβάνει ανασχεδιασμένα πτερύγια, νέους αεραγωγούς πίσω από τα εμπρός φτερά, καθώς και μία μεγαλύτερων διαστάσεων πίσω πτέρυγα.

Ερωτηθείς σχετικά με τα παραπάνω, εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο για το εάν η εταιρεία εξελίσσει μία νέα έκδοση του GR Yaris, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα να αποτελεί ένα «μουλάρι» της αγωνιστικής ομάδας. Και αυτό γιατί από το 2021 η ιαπωνική φίρμα αναμένεται να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με ένα μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστικό όχημα, με αφορμή τους νέους κανονισμούς, που θα ισχύσουν από το 2022.
Το GR Yaris αποτελεί την κορυφαία έκδοση στην ήδη υπάρχουσα γκάμα του ιαπωνικού σούπερ μίνι. Εφοδιάζεται με έναν turbo τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ περιλαμβάνονται και δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η τιμή του στην ελληνική αγορά ξεκινά από τις 42.670 ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων