Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Τουρκία: Προκλητικό βίντεο για την Αγία Σοφία και ευθεία επίθεση στην ΠτΔ

Με προκλητικό βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους ενόψει της 24ης Ιουλίου όταν και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter βίντεο διάρκειας έξι λεπτών με τραγουδιστές σε Αλβανικά, Αζέρικα , Κουρδικά και Αραβικά να εξυμνούν την Αγιά Σοφία.

«Φέραμε χαιρετισμούς από τη Μέκκα, το Αλ Ακσα κτλ» ακούγονται να λένε ενώ ο Ερντογάν συνοδεύει το βίντεο, γράφοντας: «Στον τρούλο σου να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας. Εσύ ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου».

Η ανάρτηση του Ερντογάν

HTML tutorial

Επίθεση Τσελίκ σε Σακελλαροπούλου

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Oμερ Τσελίκ εξαπέλυσε επίθεση στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις πρόσφατες δηλώσεις της με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος αφού υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» καταλήγει και αναφέρει πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα .Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων