Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τουρκία: Ξεκινάμε έρευνες στην περιοχή που ορίζεται από το μνημόνιο με τη Λιβύη

Σεισμικές έρευνες είναι έτοιμη να ξεκινήσει η Τουρκία στις περιοχές που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη συμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ και ανακοινώνει το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως έχουμε ήδη ένα Μνημόνιο με την Λιβύη και τώρα η διαδικασία ξεκίνησε. Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει αναρτήσει για 3 μήνες ( την περιοχή) και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή τα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες.

Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως η Τουρκία δεν αλλάζει τα σχέδιά της για έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανέφερε πως ειδικά στην τελευταία πολλοί παίχτες προσπαθούσαν αν μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα είναι αυτοί που έμειναν εκτός παιχνιδιού. Μάλλον -είπε – επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν απο την περιοχή.

Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας κατέληξε. Θα προχωρήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο και από τον Ιούλιο και στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση με το γεωτρύπανο ‘’Πορθητής’’.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων